Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mini kamere i komunikacijski uređaji

Petorica stranaca uhićena s opremom za prijevare u kockarnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica državljana Ukrajine u dobi od 34, 35, 36 i 45 godina te 47-godišnji državljanin Rusije osumnjičeni su da su računalnim prijevarama pokušali doći do novca u istarskim kockarnicama te su nakon kriminalističkog istraživanja sinoć predani u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Četvorica državljana Ukrajine u dobi od 34, 35, 36 i 45 godina te 47-godišnji državljanin Rusije osumnjičeni su da su računalnim prijevarama pokušali doći do novca u istarskim kockarnicama te su nakon kriminalističkog istraživanja sinoć predani u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestila je danas istarska policija.

Oni su uhićeni 10. rujna u 20:20 sati u mjestu Markovcu pokraj Buja, kada su bujski policajci zaustavili osobni automobil 'volkswagen passat' slovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji Ukrajinac dok su se kao putnici u njemu nalazila dvojica njegovih sunarodnjaka u dobi od 35 i 36 godina. Policijski službenici su prilikom kontrole u autu uočili više improviziranih elektroničkih uređaja poput mini kamera i mini komunikacijskih uređaja te su posumnjali da ti uređaji služe za počinjenje kaznenih djela pa su Ukrajince uhitili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna utaja poreza U tijeku velika akcija policije i USKOK-a: U Istri uhićeno više osoba Slika nije dostupna 'špotao' goste jer su otišli od stola Chef koji je morao otići jer je prigovorio gostima: "Cijeli moj tim je dao otkaz nakon objave priče u medijima"

>> Muškarac izudarao ZET-ovu kontrolorku, spasili je drugi putnici

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su trojica muškaraca bili povezani s 47-godišnjim ruskim državljaninom i 45-godišnjim Ukrajincem, koji su uhićeni istu večer. Oni su naime 10. rujna na području Buja, posebnim elektroničkim napravama i programima prilagođenim izvršenju kaznenih djela, posjećivali kockarnice i pokušali se nezakonito obogatiti, u čemu ih je spriječila policija.

Temeljem naloga Županijskog suda u Puli, policija je pretražila automobile osumnjičenika i apartmane u kojima su boravili te je pronađeno više komada mobilnih uređaja i posebnih elektroničkih naprava namijenjenih počinjenju kaznenih djela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene