453207
453207
453207
453207
453207

NE SMIRUJE SE DRAMA U HSS-U Optužbe i dalje pljušte na sve strane

  • , 11.10.2016., 16:40
  • Autor:
  • komentara

Marijana Petir optužila je Krešu Beljaka da je raspustio pet županijskih organizacija.

 
 
 
 
Marijana Petir i Krešo Beljak (Foto: Pixsell)
Marijana Petir i Krešo Beljak (Foto: Pixsell)

HSS-ova zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja je trenutno pod suspenzijom u stranci, prozvala je u utorak predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da nastavlja sa čistkama i uklanja konkurente jer je raspustio pet županijskih organizacija HSS-a, a Beljak odgovara da nitko nije raspušten već su u organizacijama koje trenutno nemaju vodstvo imenovani povjerenici.

"Beljak nastavlja s čistkama prije stranačkih izbora i uklanja svoje konkurente na izborima za predsjednika stranke", priopćila je Petir i navela da je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici Predsjedništva Beljak raspustio pet županijskih organizacija HSS-a: Sisačko-moslavačku, Koprivničko-križevačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Splitsko-dalmatinsku i Zadarsku.

"Beljak je prethodno suspendirao čelnike tih organizacija Marijanu Petir, Darka Korena, Dinka Piraka, Momira Karina i Zdravka Šarića, potom ih je pokušao smijeniti sa čelnih mjesta županijskih organizacija, no za to nije prikupio dovoljno potpisa jer članstvo podržava njih a ne njega, te je nakon toga otišao korak dalje i raspustio cijele županijske organizacije koje čine trećinu ukupnog članstva HSS-a", tvrdi Petir.

Optuživši Beljaka da mu je cilj uništiti stranku radi osobnih interesa, što je "klasični primjer neprijateljskog preuzimanja najstarije stranke u Hrvata", Petir je dodala kako se Nadzorni odbor i Časni sud do sada "nisu očitovali o predstavkama koje su im mnogobrojni članovi HSS-a dostavili još prošlog mjeseca, u kojima traže da se zaustavi protustatutarno i protuzakonito vođenje HSS-a".

Beljak je Hini izjavio kako je Predsjedništvo stranke na telefonskoj sjednici u ponedjeljak donijelo odluku da se u županijskim organizacijama koje trenutno nemaju vodstvo, jer je pod suspenzijom, imenuju povjerenici čiji je zadatak u roku 60 dana konsolidirati tijela u tim županijskim organizacijama.

"Nitko nije raspušten, nitko nije suspendiran, nitko nije udaljen i sve ide svojim tokom. To su tehnički detalji i ništa drugo. Osim toga, većina suspenzija je povučena", istaknuo je Beljak. Rekao je da se i dalje vode postupci zbog političke odgovornosti protiv desetoro članova HSS-a, koji su pokrenuti 1. listopada, a među njima su i Petir i župan koprivničko-križevački Darko Koren.

"Organizacije koje su vodili ljudi pod suspenzijom ne smiju biti obezglavljene jer teku pripreme za lokalne izbore. Zato su dobile povjerenike, čiji je zadatak u roku 60 dana konsolidirati županijska tijela", rekao je dodavši kako na tu odluku Predsjedništva suspendirani imaju pravo žalbe.

Beljak tvrdi da je petoro HSS-ovih izabranih saborskih zasupnika jedinstveno, a "svi oni koji žele raditi pomutnju za to će odgovarati pred nadležnim stranačkim tijelima, a ne pred predsjednikom HSS-a, jer on za to nema statutarne ovlasti".

Na pitanje što će biti s ostatkom suspendiranih HSS-ovaca, Beljak je rekao da to više nije stvar predsjednika stranke, već se radi o unutarstranačkom procesu. "Žao mi je što su neki zbog toga digli buru jer se očito osjećaju odgovornima, ali to više nije na meni kao predsjedniku, nego na stranačkim tijelima", kazao je.

Također je ustvrdio kako se radi o puno manjem broju suspendiranih HSS-ovaca nego što je bilo predstavljeno u javnosti, ali njihov točan broj nije otkrio poručivši da je to unutarstranačka stvar. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se