Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Vojvodine

'Ohrabrujuće je da Vučić ide na Kolindinu inauguraciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Petar Kuntić, koji je i sam pozvan na svečanost izjavio je da je dolazak srbijanskog premijera Aleksandra Vučića na inauguraciju nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović "više nego ohrabrujuća vijest".

"Poslije svih problema i negativnih interpretacija u Srbiji vezanih za pobjedu Kolinde Grabar Kitarović, više je nego ohrabrujuća vijest da politički najjači čovjek u Srbiji ide na njezinu inauguraciju", izjavio je Kuntić medijima na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse"

Za nas pripadnike hrvatske manjine, a nadam se i srpsku manjinu u Hrvatskoj, dodao je Kuntić, to je trenutačno najbolja vijest.

Inauguraciju pratite uživo na Novoj TV i Dnevnik.hr u nedjelju od 11:30 - kroz događaj će nas iz posebnog studija na Markovom trgu voditi najiskusniji reporterski dvojac, Ivana Petrović i Mislav Bago. "Vjerujemo kako to vodi kao unapređenju, odnosno normaliziranju odnosa kakve smo imali do prije koju godinu. No, koji će biti krajnji rezultat takva službenog susreta na najvišoj razini uskoro ćemo vidjeti", rekao je predsjednik DSHV-a.

Aleksandar Vučić dolazi na inauguraciju u Zagreb?

Kuntić je istaknuo kako je za njega velika čast što će i osobno biti nazočan na svečanosti inauguracije. "To je prvi put poslije 20 godina da je netko iz hrvatske manjinske zajednice u Srbiji pozvan na inauguraciju predsjednika matične domovine", kazao je.

"Tumačim to kao spremnost nove predsjednice da ispuni obećanja o većoj skrbi, koje nam je dala tijekom predsjedničke kampanje. To je uostalom i logično jer ju je promovirala Hrvatska demokratska zajednica koja je do sada imala najviše razumijevanje za naše probleme i položaj", zaključio je Kuntić.

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ranije je srbijanskim medijima izjavio kako neće otići na inauguraciju nove hrvatske predsjednice zbog proslave Dana državnosti u Srbiji koji pada na isti dan kada i svečanost polaganja prisege nove hrvatske predsjednice, 15. veljače.

Regionalna televizija N1 javila je u srijedu navečer, pozivajući se na neslužbene izvore, da će srbijanski premijer Vučić doći na inauguraciju u Zagreb, a beogradski "Blic" na svojoj internetskoj stranici izvijestio da će Vučić predstavljati Srbiju na inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović te da će se uz to sastati i sa Srbima u Hrvatskoj, mitropolitom zagrebačkim Porfirijem i s predsjednikom Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Miloradom Pupovcem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene