Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapaljene svijeće

Peta godišnjica smrti Ane Rukavine: Pomozite nam spasiti živote!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom pete godišnjice smrti novinarke Ane Rukavine obitelj i prijatelji na njezinom su grobu zapalili svijeće.

Ana je svoju životnu bitku izgubila 26. studenog 2006. godine. Zaklada osnovana nakon njezine smrti do sada je spasila trinaest života. Prije Anine smrti u hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica bilo je samo 156 uzoraka, a danas ih je više od 30 000. Anina želja ove će godine, u sklopu akcije 'Želim život', biti ispunjena - dovršit će se tipizacija svih prikupljenih uzoraka krvi.

Pročitajte i ovo Vesna Ravenšćak Hrabra borba Vesna je imala tešku bolest, ali sve je završilo drugačije zahvaljujući jednoj ženi: ''Ridala sam kad sam ju vidjela. Što reći osobi koja vam je spasila život?'' Slika nije dostupna Želim život Zaklada Ana Rukavina uz pomoć građana i njihovih donacija mijenja hrvatsko zdravstvo

'Velike želje je imala, neke su se ipak ostvarile uz pomoć svih dobrih ljudi i najveća nagrada za sve to je 13 spašenih života, to je plaća i nagrada za sve ono što smo svi do sada učinili', ispričala je Marija Rukavina.

Zaklada Ana Rukavina i Nova TV sredinom mjeseca su potpisali ugovor o suradnji kojim se najavljuje novo društveno odgovorno poglavlje djelovanja zaklade- razvoj medicine u području hematologije.

Građani će putem humanitarnog broja 060 9000 (6,15 kn s PDV-om) imati priliku od 1. prosinca do 24. prosinca dati svoj osobni doprinos u ispunjenju Anine želje - dovršetku posla Zaklade na tipizaciji svih prikupljenih uzoraka krvi i utvrđivanju antigena tkivne podudarnosti između donatora i oboljelih (HLA).

>> Uključite se i vi - pomozite nam spasiti živote!

Nova TV i Dnevnik.hr ponosni su partneri ovog hvalevrijednog projekta. Uključite se i vi - pomozite nam spasiti živote.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene