Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peres zadužio Tzipi Livni da sastavi vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski predsjednik Shimon Peres zadužio je u ponedjeljak ministricu vanjskih poslova Tzipi Livni da sastavi iduću vladu, objavio je javni radio pozivajući se na službeno priopćenje.

"Po završetku konzultacija s političkim strankama predsjednik je zadužio Tzipi Livni, predsjednicu Kadime (stranke na vlasti) da sastavi vladu", dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Nakon te odluke, Livni ima 42 dana da završi pregovore s parlamentarnom većinom i da sastavi vladu. U protivnom će se za 90 dana, ili početkom iduće godine, održati prijevremeni izbori.

Predsjednik Peres je objavio tu odluku nakon razgovora sa čelnicima političkih stranaka zastupljenih u parlamentu, pošto je premijer Ehud Olmert, umiješan u korupcijske afere, u nedjelju dao ostavku.

Ehud Olmert će ipak ostati na dužnosti predsjednika privremene vlade sve do sastavljanja nove vlade ili održavanja izbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene