Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Analizirali fotografije

PENTAGON PORUČIO SRBIJI 'Da smo mi krivi za smrt vaših diplomata, tijela bi im bila u puno gorem stanju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pentagon poručuje da bi tijela srpskih diplomata bila u puno gorem stanju da su ubijeni u zračnim napadima.

Pentagon, prema pisanju srpskih medija, odbacuje tvrdnje da je dvoje otetih diplomata Srbije poginulo u američkim zračnim napadima na bazu Islamske države u Libiji.

Pročitajte i ovo Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Službenik Pentagona Jeff Davis objasnio je da je nakon analize fotografija baze džihadista, te tijela ubijenih diplomata zaključeno da ne postoje dokazi da je dvojac ubijen u napadu, odnosno da ništa ne ukazuje da su stradali Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli u bombardiranju. Objasnio je da bi njihova tijela bila u puno gorem stanju da su ubijeni u zračnom napadu.

Podsjetimo, državljani Srbije oteti su u studenom prošle godine iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

Ispituju ga telegramom

U sklopu istrage tragedije Potežici su telegramom upućena pitanja, a nakon što odgovori donijet će se odluka o njegovom statusu i o statusu veleposlanstva. Blic je kao ključno pitanje izdvojio zašto ambasada nije zatvorena na vrijeme ili prebačena u sigurniju državu.

Potežica navodno nije niti jednom zatražio zatvaranje ili premještanje veleposlanstva, ali je tražio da se njega preseli u Tunis, piše Blic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene