Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno u Vukovaru

Penava: Prevagu na izborima donijeli su birači iz Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobili smo gradonačelnika koji će i u naredne četiri godine svoju bolest i invalidnost staviti u mirovanje i protiv kojega se podnesene kaznene prijave drže po ladicama, rekao je Penava.

Izbori za gradonačelnika Vukovara pokazali su da oni nisu samo obični izbori nego nešto ipak mnogo više kao i borba dva svjetonazora, rekao je na konferenciji za novinare Ivan Penava koji je na izborima bio kandidat za gradonačelnika stranaka okupljenih oko HDZ-a.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica i Ivan Penava - 2 Jedno pitanje mu nije sjelo Penava za Dnevnik Nove TV: "Nismo uskogrudna stranka, bit će mjesta za Kolakušića i istaknute pojedince" Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara - 1 Čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava u Dnevniku Nove TV otkrio o čemu je nedavno razgovarao s Milanovićem i s koje dvije stranke nikako neće surađivati

Govoreći o proteklim izborima i izbornoj kampanji Penava je rekao da su oni učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali i da puno o izborima pokazuje i činjenica da je izlaznost u Vukovaru, s obzirom da nisu još uvijek riješeni popisi birača, bila oko 70 posto.

>> 'Karamarko se treba ispričati Vukovarcima, autobusi su bili HDZ-ovi, a ne SDP-ovi'

'U izbornoj kampanji mi smo se okrenuli Zagrebu i Hrvatskoj i u tom smjeru smo tražili podršku. Dobili smo 6819 glasova. U isto vrijeme Željko Sabo je više gledao prema Novom Sadu i Vojvodini držeći se poslovice svaka ptica svome jatu leti,' rekao je Penava koji je mišljenja da su prevagu na izborima odnijeli birači iz Srbije.

Još jednom je potvrdio da je HDZ organizirao i platio dolazak dva autobusa sa studentima i Vukovarcima koji žive u Istri i Zagrebu, ali i da je iz Srbije došlo mnogo više autobusa i osobnih automobila u kojima su se nalazili birači srpske nacionalnosti koji su došli podržati na izborima Željka Sabu

>> Vukovar: HDZ potvrdio da je prevozio birače na birališta

U HDZ-u smatraju da tvrdnje iz PU da na dan izbora nisu zabilježili pojačan promet preko graničnih prijelaza niti dolazak bilo kakvih autobusa ne stoje jer je u gradu bila vidljiva velika gužva i puno automobila hrvatskih i srbijanskih registracijskih oznaka.

'Sabo očigledno namjerava ignorirati činjenicu da pola Vukovara nije njemu dalo glas. Nije nakon pobjede uputio poziv HDZ-u i partnerima da zajedničko djelovanje u korist Vukovara. Dobili smo gradonačelnika koji će i u naredne četiri godine svoju bolest i invalidnost staviti u mirovanje i protiv kojega se podnesene kaznene prijave drže po ladicama,' rekao je Penava.

>> Željko Sabo ponovno izabran za gradonačelnika Vukovara!

Novinarima se obratio i Marijan Pavliček, predsjednik vukovarske podružnice HSP dr. Ante Starčević, a koji je bio kandidiran za dogradonačelnika.

'Na izborima je 80 posto Hrvata podržalo „hrvatski blok“. Sabo je potučen u svim dijelovima Vukovara u kojima su Hrvati u većini. Očigledno je da su presudili birači iz Srbije. Nadamo se da će uskoro biti napravljen pravi popis birača koji će onda pokazati pravu snagu pojedinih stranaka,' rekao je Pavliček. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene