446566
446566
446566
446566
446566

'Milanovićeva vlada pokušala je uvesti kaos i mrak u Vukovar'

  • , 14.08.2016., 12:50
  • Autor:
  • komentara

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) optužio je u nedjelju bivšu Vladu predvođenu predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem da je, dok je bila nas vlasti, pokušala uvesti kaos i mrak u Vukovar ne želeći na zahtjev vukovarskih gradskih vlasti provesti novi popis stanovništva u tome gradu.

 
 
 
 
Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Penava je pojasnio kako je povod za njegovu konferenciju za novinare intervju koji je Večernjem listu dao ministar unutarnjih poslova u tehničkoj Vladi Vlaho Orepić, a u kojem se Orepić dotiče i broja građana srpske nacionalnosti u Vukovaru.

"Unatoč tomu što smo kreatorima kaosa na čelu s Milanovićem, Ostojićem i Pupovcem, a riječ je o razdoblju od kraja 2013. i 2014. godine, predočili podatke imenom i prezimenom o 400 osoba s lažnim prebivalištem i adresama u Srbiji i BiH, unatoč podacima iz osnovnih škola koji govore o 20 posto djece, pripadnika srpske nacionalne manjine, i unatoč identičnim podacima iz vrtića nijedan argument nisu uvažili", naveo je Penava.

Kazao je kako se na brojne apele vukovarske vlasti da se konačno utvrdi pravi broj stanovnika Vukovara odazvao samo ministar Vlaho Orepić koji je, kako je kazao Penava, u tišini počeo raditi na sređivanju stanja u Vukovaru. Također je poručio kako su Vukovaru potrebni mir i stabilnost kao preduvjet gospodarskog oporavka i investicijskih ulaganja u taj grad. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se