Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukovarski gradonačelnik:

'Milanovićeva vlada pokušala je uvesti kaos i mrak u Vukovar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) optužio je u nedjelju bivšu Vladu predvođenu predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem da je, dok je bila nas vlasti, pokušala uvesti kaos i mrak u Vukovar ne želeći na zahtjev vukovarskih gradskih vlasti provesti novi popis stanovništva u tome gradu.

Penava je pojasnio kako je povod za njegovu konferenciju za novinare intervju koji je Večernjem listu dao ministar unutarnjih poslova u tehničkoj Vladi Vlaho Orepić, a u kojem se Orepić dotiče i broja građana srpske nacionalnosti u Vukovaru.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

"Unatoč tomu što smo kreatorima kaosa na čelu s Milanovićem, Ostojićem i Pupovcem, a riječ je o razdoblju od kraja 2013. i 2014. godine, predočili podatke imenom i prezimenom o 400 osoba s lažnim prebivalištem i adresama u Srbiji i BiH, unatoč podacima iz osnovnih škola koji govore o 20 posto djece, pripadnika srpske nacionalne manjine, i unatoč identičnim podacima iz vrtića nijedan argument nisu uvažili", naveo je Penava.

Kazao je kako se na brojne apele vukovarske vlasti da se konačno utvrdi pravi broj stanovnika Vukovara odazvao samo ministar Vlaho Orepić koji je, kako je kazao Penava, u tišini počeo raditi na sređivanju stanja u Vukovaru. Također je poručio kako su Vukovaru potrebni mir i stabilnost kao preduvjet gospodarskog oporavka i investicijskih ulaganja u taj grad. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene