Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Režu se plaće, ali...

Gradnja Pelješkog mosta ide dalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za prvi premijerski obilazak neke gospodarske ustanove Jadranka Kosor izabrala je Institut građevinarstva hrvatske Jure Radića. Nakon kratkog obilaska novih laboratorija Kosor je poručila da je vrijeme recesije no da se s gradnjom kapitalnih građevinskih projekata neće stati.

Prvi čovjek IGH Jure Radić tvrdi da se Vlada ni u vrijeme rezanja plaća i mirovina neće odreći izgradnje osporavanog Pelješkog mosta već će ju samo usporiti. 'Pa će se možda dogoditi recimo da se Pelješki most ne gradi recimo četiri godine nego šest. Da se neka autocesta opet ne gradi četiri godine nego osam. Ali velika je važnost za sve nas, ne mislim samo na građevinski sektor nego na cijelu Hrvatsku to što je ova Vlada prepoznala da ako se ne gradi nećemo izići iz krize', rekao je Radić.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja i Sabina Tandara Knezović - 1 Izborna matematika Grmoja otkrio hoće li podržati Milanovića: "Za što se čeka Most?" Izborni stožer Možemo! Izborna matematika Više mandata, a manje glasova: Kako je moguće da je Možemo! dobio veću potporu, a manje zastupnika od Mosta?

>> Kamenjar uz Pelješki most: Dobra investicija ili muljaža?

Suradnja IGH i Vlade na takozvanim kapitalnim građevinskim projektima čvrsta je poput cigle koju je ispitala premijerka. Dok se rebalansima proračuna režu plaće i mirovine, od osporavanog Pelješkog mosta, kaže Radić, ne namjerava se odustati, nego samo usporiti radove.

Bageri će usporiti izgradnju Dalmetine od Splita prema Pločama i dalje prema Dubrovniku, podravski ipsilon ostat će na poravnatoj livadi u predizborne svrhe. Neće se ni puno dalje od dosadašnjih devet kilometara autocestom prema Sisku, kao ni od Osijeka prema Mađarskoj. Pričekat će Pelješki most baš kao i novi terminal zagrebačke zračne luke.

'Pelješki most, to je divna stvar, ali on može čekati i bolja vremena i vremena izlaska iz krize kao i sve infrastrukturne investicije koje su vrlo značajne za svaku ekonomiju, ali apsolutno u ovoj situaciji nemaju prioritet', rekao je Dražen Kalogjera, ekonomski stručnjak.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene