Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desetine tona otpada

VIDEO i FOTO: Na Pelješcu užas, ne može gore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz boce, igle i katetere Lučka kapetanija na obali Pelješca zatekla je i lešine koza, ovaca, pasa, divljih svinja i jednog dupina.

Iz Centra 112 izvještavaju da se radi o desetinama tona otpada, a najugroženija područja su uvala Zaglavak, luka Trstenik i područje Dingaškog škoja.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem

>> Užas kod Pelješca: Boce, igle i kateteri plutaju u moru!

Pretpostavlja se da se radi o otpadu iz Albanije koji je na obale Pelješca nanesen naletom jakog jugoistočnog vjetra. Kako je s otpadom pomiješana plutajuća trstika pretpostavlja se da je nanos stigao iz rijeke Bojane. Lokalni ribari kažu da postoji realna opasnost za sigurnost plovidbe zbog plutajućih debla u blizini svjetionika i otočića Lirica. Sanacija onečišćenog područja trebala je početi danas,  no odgođena je zbog loših vremenskih uvjeta.

'Molimo građane da ne diraju navedeni otpad te se ne upuštaju u samostalno čišćenje istog zbog mogućeg utjecaja na zdravlje', javlja Centar 112. Dodaje da će sanaciju otpada izvršit ovlaštena tvrtka za poslove sanitarne zaštite i zaštite okoliša.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene