Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poskupljenje na prijevaru

Pekari za iste cijene prodaju manje štruce kruha?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se građane zabavlja nagađanjima hoće li ili neće poskupjeti kruh, u četiri najveća dalmatinska grada kruh je već poskupio.

U Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku kruh je zahvaljujući klasičnoj prijevari poskupio, piše Slobodna Dalmacija. Pekari, naime, uglavnom prodaju štruce lakše od deklarirane težine. Erika Popović, predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Šibensko-kninske županije 'Plavi val' zaključila je kako građani plaćaju skuplji kruh za 10 do 15 posto. Dodala je kako je to poziv Državnom inspektoratu da obrati pažnju na težinu namirnica, pogotovo kruha, koji se prodaje u trgovinama. Identična je situacija i u Zadru, Dubrovniku i Splitu gdje težina kruha uglavnom odstupa od one deklarirane uz njegovu cijenu.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar Slika nije dostupna Krešimir Sever o najavljenim poskupljenjima Sindikalist Sever: "Kada su energenti pojeftinjavali tada su govorili da njihov udio i nije toliko visok da bi spuštali cijene"

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene