Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dječja pravobraniteljica tvrdi

Pedofilima doživotno zabraniti rad s djecom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječja pravobraniteljica zatražila je od Sabora i Vlade da se izmjenom Ustava pedofilima doživotno onemogući rehabilitacija.

Mila Jelavić, dječja pravobraniteljica skrenula je pažnji na članak 30 koji kaže da osuda na teška kaznena djela može donijeti zabranu obavljanja određenih poslova na određeno vrijeme, piše Večernji list. Pravobraniteljica traži izmjenu stavke 'na određeno vrijeme' kako bi se osobama koje su počinile spolne delikte na štetu djece trajno onemogućilo da rade u institucijama čiji su korisnici djeca.

Pročitajte i ovo Branko Smerdel komentirao Milanovićevu odluku da se kandidira na parlamentarnim izborima predsjednikova bomba Oglasio se stručnjak koji je pisao Ustav, evo što kaže o Milanovićevu potezu Ilustracija Akcija Armagedon U susjedstvu uhićeno sedmero pedofila: Seksualno zlostavljali djecu od 3 do 14 godina, širili dječju pornografiju

Pravobraniteljica objašnjava kako su spolni delikti među najtežim kaznenim djelima koja ostavljaju trajne posljedice. Izmjenom Ustava djecu bi se trajno zaštitilo od počinitelja spolnih delikata, odnosno od mogućeg recidivizma, pogotovo na mjestima na kojima djeca često borave, odnosno u odgojnim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi. 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene