Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Satelitsko praćenje

Pedofile će pratiti GPS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanci razvijaju novi GPS susatav preko kojeg će u svakom trenu znati gdje se u zemlji nalaze pedofili.

U travnju 2013. godine bit će predstavljen GPS sustav koji će se koristiti za nadziranje kretanja registriranih pedofila. Takav sustav već je iskušan na najtežim kriminalcima, a sada će koristiti i kao upozorenje u slučaju da se zlostavljači djece približe školi ili vrtiću, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije"

>> Kako zaštititi djecu od pedofila-predatora na internetu?

'Satelitsko praćenje će nam omogućiti da točnije pratimo gdje se nalaze kriminalci. Prateći njihovo kretanje možemo srezati zločine u korijenu i tako osigurati sigurniju okolinu', rekao je britanski ministar pravosuđa Chris Grayling.

U Velikoj Britaniji se u ovom trenutku elektronskim putem prati oko 22.500 osoba, a novi sustav trebao bi biti poboljšan te osim mjesta na kojem se prekršitelj nalazi, moći će definirati i kojim se putem osoba kreće, je li u vozilu ili pješice te kojom se brzinom kreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene