Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Previše i za Hrvatsku

Razgovarali smo s pedofilom koji je sad na čelu udruge za zaštitu djece: 'U čemu je problem?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna, ali, na žalost, istinita priča. Osuđeni pedofil na čelu je udruge za pomoć zlostavljanoj djeci. Služio je kaznu zatvora od 10 godina zbog pedofilije. Pravobraniteljica za djecu kaže da je upozoravala mjerodavne na ovaj problem, ali da je nisu slušali.

Osuđeni pedofil suosnivač je udruge koja se bavi zaštitom djece od seksualnog zlostavljanja. Svoju prošlost za Novu TV ne krije. 'Predsjednik sam udruge za zaštitu ljudskih prava, bio sam 10 godina u zatvoru, osuđen sam zbog zlostavljanja dvije djevojčice', kaže nam.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima Odmetnuta regija Moldavije traži zaštitu Rusije APEL IZ MOLDAVIJE Širi se sukob? Separatisti iz Pridnjestrovlja zatražili zaštitu Rusije

Prije nešto više od godinu dana izašao je iz zatvora. Jednu je maloljetnu djevojčicu prema presudi seksualno iskorištavao, a s drugom imao seksualni odnos.

Na naše pitanje kako sada štiti prava djece, a bio je u zatvoru zbog njihova zlostavljanja odgovara - 'U čemu je problem?'.

Problem je, tvrdi, pravobraniteljica za djecu u Zakonu o udrugama koji takvo što ne brani. 'To je jedna od nelogičnosti sustava upozorila sam ministarstvo uprave 2014., nažalost moji prijedlozi nisu prošli', kaže pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

I bivša ministrica, svjesna je manjkavosti sustava. 'To je pokazatelj nefunkcioniranja sustava koji ne provjerava takve informacije, mi svaki dan imamo preko 10-ak novih udruga koje se formiraju', kaže Milanka Opačić.

A je li dotični i dalje u registru pedofila? 'Sigurno da jesam, to nije ni malo sporno svaka osoba koja je optužena za zlostavljanje djece je u tom registru', kaže.

No to ga tvrdi nije spriječilo ni da surađuje s institucijama i kaže kako nitko nikada nije doveo u pitanje njegovu presudu s obnašanjem današnje funkcije.

Kaže kako rade na način da surađuju s institucijama te da nitko od članova udruge neće imati kontakt s bilo kojim djetetom.

Ostaje samo vjerovati mu na riječ, jer niti jedan zakon mu to ne brani.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene