Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIŠTA BEZ GRAĐANA

Hoće li jedna odluka Ustavnog suda o imenovanju trgova zakomplicirati situaciju u Gradu Zagrebu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peđa Grbin tvrdi kako se promjene naziva trgova ne mogu provesti bez konzultiranja građana.

SDP-ov pravni stručnjak Peđa Grbin tvrdi kako se mijenjanje imena ulica i trgova ne može provesti bez konzultiranja građana.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

Pritom se poziva na odredbe Zakona o naseljima i stajalište Ustavnog suda od 22. veljače 2006. godine.

U stajalištu Ustavnog suda o promjeni imena naselja Vrginmost u Gvozd iz 2006. navodi se kako se prilikom postupka izmjene imena naselja, ulica i trgova mora omogućiti izjašnjavanje građana kroz oblik mjesne samouprave.

"U postupku izmjene imena naselja, ulica i trgova, građanima s područja na kojem se izmjena obavlja mora biti omogućeno izjašnjavanje o prijedlozima takvih izmjena, kroz oblik mjesne samouprave koji omogućuje odredba članka 133. stavka 4. Ustava.

Propust pribavljanja mišljenja građana koji prebivaju na području bila bi osobito teška povreda prava na lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu zajamčenu člankom 132. Ustava", citirao je Grbin odluku Ustavnog suda.

"Što znači da bez konzultiranja građana nećete mijenjati imena ulica i trgova kako vam padne na pamet.", zaključuje Grbin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene