Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pedagog bolesno dijete pljusnuo i udario nogom, roditelji podižu tužbu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnovnu školu u Jagodnjaku ponovno potresaju skandali. Nakon što se pred očima ministra Primorca bivši ravnatelj i sadašnji pedagog doslovce potukao sa suparnikom, roditelji 11-godišnjeg dječaka optužuju ga da je istukao njihovo dijete.

Dječak je kronični bubrežni bolesnik i, prema tvrdnjama roditelja, o incidentu je sam obavijestio policiju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djeca iz Jagodnjaka u svojoj matičnoj školi Slika nije dostupna Video: Načelnik općine i ravnatelj zamalo se potukli pred ministrom Primorcem

Incidentima sklon školski pedagog umiješao se u prepirku svog 8-godišnjeg djeteta i 11-godišnjeg Mladena. Umjesto da ih poduči mirnom rješavanju sukoba, pedagog potpuno nepedagoški šamara tuđe dijete i udara ga nogom u stražnjicu.

'Vikao mu je marš mutavac', rekla nam je dječakova majka Mirjana, dodavši kako je nakon incidenta njezin sin odmah nazvao policiju.

Policija je na dječakov poziv intervenirala. Pedagog je dobio prekršajnu prijavu zbog drskog ponašanja.

Mladenovi roditelji najavljuju tužbu protiv pedagoga Milovana Ležaje. Udariti bolesno dijete za njih je mnogo više od drskoga čina, kako ga je opisala policija. 

Prosvjetni inspektori iz Osijeka jučer su saslušali Ležaju, doznaje se danas od glasnogovornika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonaccija.

Nazočan saslušanju bio je i ravnatelj te škole Lazo Kljajić.

Prema izvješću prosvjetne inspektorice, roditelji Šafarić tvrde da je nakon sukoba njihova i Ležajina osmogodišnjega sina Ležaja 14. svibnja, uz pogrdne riječi, triput pljusnuo njihova sina i udario ga nogom u stražnjicu.

Pedagog škole (izgred se dogodio u blizini škole) Ležaja pak tvrdi da je svojeg, kako je rekao, pretučenog sina odveo kući pošto mu je kći javila što se dogodilo te da tamo nije ni bio dječak za kojeg se tvrdi da ga je pretukao.

Roditelji Šafarić rekli su, kazao je glasnogovornik Bonacci, da imaju svjedoka, mladića koji će potvrditi da se dogodilo upravo onako kako su oni rekli.

Inače, Ležaja svoga sina nije vodio liječniku, a roditelji Šafarić su sina nakon dva dana odveli liječniku.

"Zbog protuslovnih izjava roditelja i pedagoga OŠ-a u Jagodnjaku Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i prosvjetna inspekcija o daljnjem će postupku odlučiti kad sudac za prekršaje i državno odvjetništvo ispitaju slučaj i donesu odluku", kazao je Bonacci.

Predstavnik roditelja učenika hrvatskih razreda od 1. do 4. OŠ-a u Jagodnjaku Josip Jalšovec i roditelj Johan Urtajl uputili su danas pismo javnosti u kojem traže da Ministarstvo i mjerodavna tijela hitno poduzmu sve mjere i udalje Ležaju iz škole.

Johan Urtajl prošle je godine javnost izvijestio da Ležaja ometa izvođenje nastave na hrvatskom jeziku, nakon čega ga je ministar Dragan Primorac smijenio i imenovao pedagogom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene