Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo graditeljstva

PDV na kupnju stana je prosječno 16 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva priopćilo je da su pojedini mediji, pišući o Vladinim poticajima za kupnju prvog stana, objavili netočne izračune vrijednosti cijene stana u odnosu na obračun PDV-a, koji se u prosjeku kreće oko 16 posto na cijenu metra četvornog a ne 23 posto kao što je objavljeno.

‘PDV-u se prema Pravilniku o PDV ne plaća na zemljište i komunalno uređenje zemljišta pa je tako cijena koja je iskazana u medijima kriva. Građevinske tvrtke su dužne u kupoprodajnom ugovoru raščlaniti strukturu cijene stana.

Pročitajte i ovo POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova Energenti; ilustracija - 1 Neće dirati PDV Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni

>> Pomoć pri kupnji stanova jeftinijih od 1600 eura po kvadratu

Taj postotak je promjenjiva veličina i ovisi prvenstveno o cijeni građevinskog zemljišta a manje i o cijeni komunalnog i vodnog doprinosa na koji se također ne plaća PDV’, navodi se u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene