Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banke upozoravaju

Pazite na svoje kreditne kartice ili ćete platiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez bankovnih kartica svaki dan ostanu stotine hrvatskih građana! Ili ih izgube ili im ih ukradu. Samo u jednoj banci na dan se prijavi stotinu izgubljenih i ukradenih kartica.

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

Samo u PBZ-u agenti svaki dan prime više od stotinu prijava građana o izgubljenim ili ukradenim karticama. Toliko poziva ne čudi kada gotovo 40 posto hrvatskih građana ima najmanje jednu kreditnu karticu. 'Na koji način pazim da ih ne izgubim? Svim silama se trudim da mozak uključim!', kazao nam je jedan od prolaznika, odgovarajući na pitanje.

U bankama upozoravaju kako je najvažnije odgovorno ponašanje. A tko će u konačnici snositi troškove zloupotrebe, ovisi i o kojoj se kartici radi. 'U slučaju zloupotrebe Mastercard i Visa kartice korisnik je odgovoran za troškove nastale do trenutka prijave. A korisnici American Express kartica mogu biti opterećeni do iznosa od 750 kuna', rekla nam je Ines Smoljan, direktorica odnosa s korisnicima u PBZ-u.

Ne ostavljati kartice u automobilu, skrivati PIN, ne držati ga uz kartice u novčaniku, ne davati nikome podatke o kartici - samo su neka od pravila na koja se stalno upozoravaju građani. Mikro kamere, skeneri, lažne tipkovnice, hakiranje bankomata, lopovima ne nedostaje kreativnosti. Stoga opreza, nikad dosta.

Pazite li na dokumente vezane uz transakcije novca?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene