Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novčane kazne

Pazite li što pišete na internetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema novom Kaznenom zakonu koji je na snagu stupio jučer, uvredljivi komentari na internetskim stranicama novčano se kažnjavaju.

Uvrede, klevete i sramoćenje od jučer su postali kazneno djelo i u elektroničkom svijetu. Dakle, uvredljvi komentari i širenje mržnje na portalima, forumima ili društvenim mrežama kažnjava se ovisno o primanjima. Izmjena se ne odnosi samo na anonimne forumaše, nego i na sve forumaše koji krše kazneni zakon u bilo kojem drugom obliku.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin nove nesuglasice Grbin o zloglasnom kaznenom djelu: "Želi zaustaviti Reuters". Odgovorili mu iz redova HDZ-a Borba oko pravosuđa - 5 Već je na drugom čitanju HDZ ne odustaje, a oporba zabrinuto poručuje: "Sloboda u Hrvatskoj je na kocki"

>> Od Nove godine pripazite što pišete na internetu!

>> Kazna za 15-godišnjeg hakera: Šest godina bez interneta i računala!

Računala u Kaznenom zakonu imaju i posebno poglavlje po kojem se pokušaj hakiranja kažnjava odlaskom u zatvor. ' Kroz praksu se pokazalo da to u Hrvatskoj predstavlja određeni problem', rekao je stalni sudski vještak za informatiku mr.sc. Damir Palavra. Kako bi se oslobodili zatvorski kapaciteti, novčane će se kazne naplaćivati i ovrhom.

Ovaj zakon će omogućiti i estradnim zvijezdama da malo odahnu. Naime, onaj tko uhodi drugu osobu ili pokušava uspostaviti neželjeni kontakt, u zatvoru može provesti i do godinu dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene