Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo očajne gospođe

'Pas mi je monstruozno unakažen: Polomljeni su mu zubi, probijeno oko, odrezane uši...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja 'Pobjeda' proslijedila nam je apel očajne gospođe Željke koja im je prijavila mučno stradavanje svog psa Roka.

Pismo gospođe Željke, iz sela Normanci u blizini Našica, prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

'Obraćam vam se u nadi da bi ste mi vi mogli pomoći oko prava za mog psa! Naime, jučer negdje oko 17 sati, nakon igre sa najmlađim sinom, od kuće mi je odlutao pas mješanac. Unatoč potrazi, nismo ga mogli pronaći, a onda se pas odjednom pojavio u dvorištu.

Bio je monstruozno unakažen - polomljeni su mu zubi, probijeno mu je oko, odrezani su mu testisi, peti prst na obje noge, te odrezana oba uha. Pozvala sam policiju PU-Našice koja je izašla na lice mjesta. Policajac je napravio zapisnik i rekao da ujutro donesem u policijsku postaju iskaz veterinara što sam jutros i napravila.Obećano mi je od strane policije da će pokrenuti kazneni postupak.

>> Međimurje: Pas im ušao u dvorište i izgrizao dijete

Problemi su krenuli od mog velikog psa, koji je poklao susjedu kokoši. Nisam ni jednog trena bježala od odgovornosti, rekla sam susjedu da ću podmiriti štetu,ali to nije bilo dovoljno. Dva dana poslije mi je pas otrovan i unatoč svim injekcijama i infuzijama nismo ga uspjeli spasiti.

No, to te monstrume nije zaustavilo. Okomili su se na mog drugog psa. Naglašavam da su oba psa bila udomljena u nadi da ću im pružiti udobnost, a ne ovakve stvari. U našem mjestu se odvijaju neobjašnjive stvari- kod susjede je nedavno bila provala, dva dana poslije kod mene je netko iščupao ogradu u voćnjaku, veliki pas je otrovan, mali je sada unakažen i u životnoj je opasnosti.

Što se još treba dogoditi da bi policija poduzela konkretne poteze i je li je ovo opomena za mene i moju obitelj!? Moram naglasiti da sumnjam na susjeda do sebe jer je on prije otprilike 3 godine u pijanom stanju zaklao svog psa, a poznat je od prije policiji radi nasilja u obitelji'
, stoji u pismu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene