449217
449217
449217
449217
449217

Plenković: HDZ nije izlobirao odgodu primanja Vučićevog SNS-a u EPP

  • , 06.09.2016., 14:26
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odbacio je u utorak spekulacije da je HDZ "izlobirao" odgodu primanja Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku (EPP) zbog interesa njegove stranke i uspjeha na parlamentarnjim izborima.

 
 
 
 
Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

"HDZ nije izlobirao tu odluku već se radi o odluci Predsjedništva EPP-a", kazao je Andrej Plenković novinarima nakon predstavljanja HDZ-ova programa za osobe s invaliditetom u KD Vatroslav Lisinski upitan je li HDZ zbog kampanje izlobirao takvu odluku EPP-a. Navevši da je tu informaciju dobio jučer, Plenković je najavio i da će predsjednik EPP-a Joseph Daul doći u četvrtak na završni skup podržati HDZ te će novinari imati prigodu direktno ga o tome pitati.

Odluka o primanju Srpske napredne stranke (SNS) u pridruženo članstvo Europske pučke stranke odgođeno je iz političkih razloga za studeni, doznaje se u utorak u EPP-u. "Na prijedlog predsjedništva EPP-a glasovanje na političkoj skupšitni EPP-a, koja se održava u utorak, o zahtjevu za primanje u pridruženo članstvo SNP-a odgođeno je za studeni", rečeno je Hini u EPP-u.

Zadaća HDZ-a je poboljšati položaj osoba s invaliditetom

Plenković je u izjavi novinarima zahvalio saborskoj zastupnici i kanidadtkinji u I. izbornoj jedinici za saborsku zastupnicu Ljubici Lukačić na njezinom radu na poboljšanju položaja osoba s invaliditetom i njihovoj integraciji u društvo. Naglasio je kako danas u zemlji ima pola milijuna osoba s invaliditetom, a njih oko 80 milijuna na razini EU.

"Zadaća je HDZ-a - koji ima jasnu komponentu društvene solidarnosti, uključenosti i pravednosti, da u budućim aktivnostima primjenjuje sve međunarodne konvencije i koristi sredstva iz Europskog socijalnog fonda te poboljša hrvatski zakonodavni okvir, kao i druge mehanizme, koji će omogućiti što bolji obrazovni sustav, punu integraciju, zapošljavanje te deinstitucionalizaciju i udomljivanje osoba s invaliditetom. Također, založit će se i za kvalitetniju institucionalnu zaštitu za one osobe s invaliditetom za koje drugačija vrsta skrbi nije moguća", poručio je. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se