449215
449215
449215
449215
449215

Mrak-Taritaš i Mesić o preferencijalnim glasovima: 'To nije bačen glas'

  • , 06.09.2016., 14:18
  • Autor:
  • komentara

Kandidati Narodne koalicije u I., odnosno II. izbornoj jedinici, HSU-ov Stjepan Mesić i HNS-ova Anka Mrak-Taritaš, istaknuli su u utorak važnost preferencijalnog glasovanja kojim građani daju glas točno određenoj osobi za koju žele da ih zastupa u parlamentu, odnosno izvršnoj vlasti.

 
 
 
 
Stjepan Mesić i Anka Mrak Taritaš (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)
Stjepan Mesić i Anka Mrak Taritaš (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Mesić, bivši hrvatski predsjednik, je na 11. mjestu liste Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici, a bivša ministrica graditeljstva 8. u II. izbornoj jedinici, što pretpostavlja da će oboje biti izabrani samo ako dobiju dovoljan broj preferencijalnih glasova, pa su upravo stoga ukazali na važnost glasovanja i zaokruživanja broja ispred nečijeg imena i prezimena.

Time, naglasila je Mrak-Taritaš, daju glas baš tom čovjeku i imaju nakon izbora pravo doći i reći "glas sam dao, ne radiš dobro" ili "radiš dobro".

"To nije bačen glas, to je glas za određenu osobu i Narodnu koaliciju. Smisao je da birate osobu za koju želite da vas zastupa u Saboru ili kasnije u izvršnoj vlasti", rekla je.

Ne sumnja da će Mesić kao globalno prepoznata osoba dobiti dovoljan broj preferencijalnih glasova, kao što to ni Mesić ne sumnja za nju jer je riječ, ocijenio je, o osobi koja je vodila ministarstvo koje je prije nje trpjelo brojne kritike, a pod njezinim vodstvom dobilo jednu sasvim novu dimenziju.

Mesić očekuje da nakon izbora "eksperimenata kao što je bio s prošlom vladom više neće biti" te da će građani znati izabrati one koji će svoja obećanja i izvršiti.

Građanima je savjetovao da dobro razmisle "zato da ne bi morali ići u novi eksperiment". "Jer to onda košta i odgađaju se reforme koje su ovoj zemlji potrebne, a to znači opet gubitak ne kojeg mjeseca, nego koje godine". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se