Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka biračima

Mrak-Taritaš i Mesić o preferencijalnim glasovima: 'To nije bačen glas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidati Narodne koalicije u I., odnosno II. izbornoj jedinici, HSU-ov Stjepan Mesić i HNS-ova Anka Mrak-Taritaš, istaknuli su u utorak važnost preferencijalnog glasovanja kojim građani daju glas točno određenoj osobi za koju žele da ih zastupa u parlamentu, odnosno izvršnoj vlasti.

Mesić, bivši hrvatski predsjednik, je na 11. mjestu liste Narodne koalicije u I. izbornoj jedinici, a bivša ministrica graditeljstva 8. u II. izbornoj jedinici, što pretpostavlja da će oboje biti izabrani samo ako dobiju dovoljan broj preferencijalnih glasova, pa su upravo stoga ukazali na važnost glasovanja i zaokruživanja broja ispred nečijeg imena i prezimena.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Rekorderi Tko je u Saboru radio, a tko odmarao? Statistika je neumoljiva: "Neki misle da su lusteri, ja nisam i neću biti" Gužve zbog uzimanja uzoraka na hripavac Najveća zaraza od 1980. Mrak Taritaš upozorava da imamo ozbiljnu epidemiju hripavca: "Umjesto testova trebali smo kupiti cjepivo"

Time, naglasila je Mrak-Taritaš, daju glas baš tom čovjeku i imaju nakon izbora pravo doći i reći "glas sam dao, ne radiš dobro" ili "radiš dobro".

"To nije bačen glas, to je glas za određenu osobu i Narodnu koaliciju. Smisao je da birate osobu za koju želite da vas zastupa u Saboru ili kasnije u izvršnoj vlasti", rekla je.

Ne sumnja da će Mesić kao globalno prepoznata osoba dobiti dovoljan broj preferencijalnih glasova, kao što to ni Mesić ne sumnja za nju jer je riječ, ocijenio je, o osobi koja je vodila ministarstvo koje je prije nje trpjelo brojne kritike, a pod njezinim vodstvom dobilo jednu sasvim novu dimenziju.

Mesić očekuje da nakon izbora "eksperimenata kao što je bio s prošlom vladom više neće biti" te da će građani znati izabrati one koji će svoja obećanja i izvršiti.

Građanima je savjetovao da dobro razmisle "zato da ne bi morali ići u novi eksperiment". "Jer to onda košta i odgađaju se reforme koje su ovoj zemlji potrebne, a to znači opet gubitak ne kojeg mjeseca, nego koje godine". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene