Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogriješio se o Izborni etički kodeks

HLK prijavila Milana Kujundžića Etičkom povjerenstvu zbog izjave o liječnicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska liječnička komora smatra da je Kujundžić, u nastojanju da pridobije podršku biračkog tijela, iznio niz uvredljivih i lažnih navoda o svojim kolegama i time se ogriješio o Izborni etički kodeks.

Hrvatska liječnička komora (HLK) prijavila je kandidata HDZ-a u X. izbornoj jedinici Milana Kujundžića Etičkom povjerenstvu Republike Hrvatske te HDZ-u zbog njegove izjave kojom je hrvatske liječnike prikazao kao neodgovorne, lijene neznalice koje ne zaslužuju svoju plaću, izvijestili su u četvrtak iz HLK-e.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele aktivno sudjelovati u procesu Predsjednik HLK-a traži od Kujundžića pojašnjenje o ukidanju sustava koncesija za liječnike obiteljske medicine Slika nije dostupna KUJUNDŽIĆ NA DISCIPLINSKOM 'Liječnike je prikazao kao neodgovorne, lijene neznalice koje ne zaslužuju svoju plaću'

Kujundžić je u srijedu na konferenciji za novinare u Splitu izjavio kako "pedeset posto hrvatskih doktora ne zaradi plaću, niti znaju, niti hoće raditi"

Komora smatra da je Kujundžić, u nastojanju da pridobije podršku biračkog tijela, iznio niz uvredljivih i lažnih navoda o svojim kolegama i time se ogriješio o Izborni etički kodeks.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

"Krajnje paušalnom ocjenom i činjenično neutemeljenom izjavom dr. Kujundžić nije samo povrijedio dostojanstvo hrvatskih liječnika i ugled liječničke profesije, već je i bezrazložno narušio povjerenje građana-pacijenata u hrvatske liječnike", ocijenio je predsjednik HLK-a Trpimir Goluža.

Ističe kako su liječnici stručne i odgovorne osobe koje etično i profesionalno obavljaju svoj poziv, nesebično se dajući svojim pacijentima iako često rade u neodgovarajućim uvjetima, imaju nametnutu protuzakonito visoku radnu satnicu, nisu adekvatno plaćeni te se susreću s brojnim drugim otežavajućim okolnostima svog rada.

HLK je pozvala Etičko povjerenstvo da procijeni Kujundžićeve izjave i upozori sve sudionike u izborima da se u vlastitoj promidžbi ne koriste ocrnjivanjem i uvredljivim opisima tuđeg rada i zalaganja jer "upravo zahvaljujući samoprijegoru i entuzijazmu liječnika koji rade u Republici Hrvatskoj opstaje i čitav bremeniti zdravstveni sustav naše države".

Goluža navodi kako će o Kujundžićevoj izjavi zatražiti i očitovanje Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a radi utvrđivanja osnova za pokretanje disciplinskog postupka pred Časnim sudom Komore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene