448119
448119
448119
448119
448119

'Proći ćemo bolje nego na prošlim izborima'

  • , 27.08.2016., 16:38
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u subotu je u Slavonskom Brodu izjavio da će ta lista na ovim parlamentarnim izborima proći bolje nego na prošlim jer su, dok su bili na vlasti, posebno u Ministarstvu poljoprivrede učinili dobre stvari za poljoprivrednike pošto je više od tisuću malih poljoprivrednika dobilo potpore.

 
 
 
 
Božo Petrov o slavonskim poljoprivrednicima (Video: Dnevnik.hr)
Božo Petrov o slavonskim poljoprivrednicima (Video: Dnevnik.hr)

Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista uvjeren je kako će lista Mosta u 5. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima polučiti još bolje rezultate od onih na prošlim izborima zbog, kako napominje, onoga što je za vrijeme trajanja mandata ministarstvo poljoprivrede, kojim je upravljao Most, napravilo za Slavoniju.

'Zaista želimo raditi za manje i srednje poljoprivrednike. Mi smo počistili nered kojeg smo zatekli u ministarstvu, pokazali smo da mi ne radimo za velike igrače kao što je to radio SDP ili HDZ, 1.000 mladih poljoprivrednika je dobilo potporu zadnja tri mjeseca i očekujem da će građani to prepoznati i dati nam glas', kazao je Petrov.

Dodao je kako sva poljoprivredna zemljišta treba dati u najam poljoprivrednicima te da državna zemlja ne bi trebala biti predmet privatizacije. Kazao je kako je plan Mosta smanjiti porez na dobit i povećati neoporezivi dio dohotka.

Božo Petrov (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

'To će povećati osobnu potrošnju, povećati investicije, to je gospodarski razvoj prema kojem treba ići Hrvatska. Svi oni koji govore da će odmah sutra smanjiti PDV, obmanjuju javnost i oni to jako dobro znaju. PDV koji je jamac stabilnosti proračuna u ovom se trenutku ne može mijenjati jer bi to izazvalo kaos unutar proračuna', rekao je Petrov te dodao kako će se PDV smanjiti u trenutku kada se pojača izvoz i kada se Hrvatska gospodarski pokrene.

'Hrvatska treba imati čvrst i jasan stav'

Petrov je rekao i kako Most optužuju da će "mijenjati identitet lokalnih zajednica"." On se može zadržati, ali ovakav ustroj služio je samo kao stranačka baza za dizanje ruku HDZ-a i SDP-a i ništa više. Građani bi mogli puno više uživati kada se napravi novi preustroj lokalnih samouprava, kada financijska sredstava koja su odlazila samo za plaće uhljeba budu odlazile za potrebe građana", istaknuo je Petrov.

Novinari su Petrova pitali i o mogućem novom izbjegličkom valu koji mogao stići i do Hrvatske.

"Postoji mogućnost, to se nikad ne smije isključiti, stvari treba prevenirati puno prije nas. Ne trebaju postojati ograde, žice i slično. Sve ovisi o zemljama koje su iza nas. Hrvatska treba zaštititi svoje interese, s druge strane trebamo pokazati da smo solidarni kao društvo i država prijatelj drugima", rekao je.

Za odlazak premijera Tihomira Oreškovića na susret s kancelarkom Angelom Merkel, Petrov je rekao da su upoznati svi članovi vlade te da je smiješno da se zbog tog sastanka proziva Oreškovića. "Otići će na razgovor koji je neformalni. Prenijeti će stavove Vlade i našu strategiju koja se definirala davno prije. Neće to biti posebni dogovori, nešto što je ultra bitno za državu u sljedećih 50 godina", ocijenio je Petrov.

Osvrnuo se i na izjave Zorana Milanovića s razgovora s predstavnicima udruga hrvatskih branitelja.

"Hrvatska treba imati čvrst i jasan stav, pogotovo vezano uz hrvatske branitelje i srpski zakon o univerzalnoj jurisdikciji, za koji ja mogu reći da nikad neće proći. Ne slažemo se s huškačkom retorikom gospodina Milanovića. Takva retorika diže tenzije, a one ruše stabilnost i sigurnost zemlje. Bit će slabije i sve gospodarske grane koje ovise o tome, bit će slabija i kvaliteta života", rekao je Petrov. (M.G./Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se