Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički analitičar

'Spajanje obaveza premijera i predsjednika stranke je prednost koju uvijek imaju oni na vlasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović, nakon što je jutros vodio sjednicu Vlade, u popodnevnim satima, kao premijer, obavio je turneju po Hrvatskom zagorju. Kaže, obišao je projekte u kojima je sudjelovala Vlada.

U posljednjih pet dana premijer Zoran Milanović prešao je više od tisuću kilometara - što u funkciji premijera, što u funkciji predsjednika stranke usuret parlamentarnim izborima 2015. koji će se održati 8. studenog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brza reakcija NAKON PRVOG PISMA MOST odgovorio Milanoviću Slika nije dostupna Poslao dopis MOST-u Zoran Milanović ponudio Petrovu mjesto premijera

Za početak - obišao je cestu. Nakon toga bio je premijer u bolnici u Zaboku. Turneju po Hrvatskom zagorju nastavlja u tvornici i na gradilištu. I za kraj posjećuje štićenike Centra za odgoj i obrazovanje, te rektora svetišta u Mariji Bistrici.

Za premijera, sve su to njegove dužnosti koje mora obavljati. Slučajno ili ne - u mjestima koje posjećuje kao premijer, poslijepodne ima stranački skup.

'Ovo je nešto što je Vlada radila, sve što pokazujemo je gotovo, kao što vidite nema plesova i poskočica, nema Fimi medie, nije ulupano milijun kuna u proslavu, nego radimo sve skromno. Ali valjda imamo pravo i dužnost građanima pokazati na što se troši njihov novac', kazao je premijer.

Premijer Milanović čestitao Dan neovisnosti

U zadnjih pet dana premijer je dosta novca trošio na putovanja. U subotu je kao predsjednik SDP-a bio u Dubrovniku na stranačkom skupu, pa produžio do Živogošća u funkciji premijera. Nastavlja do Makarske kao stranački lider, te u nedjelju do Kastva ponovno kao premijer.

Početkom tjedna u premijerskoj ulozi obilazi Petrinju i Rugvicu, te danas, također kao premijer, ima turneju po Zagorju. A poslijepodne je baš u Zagorju bio na stranačkom skupu.

'Spajanje dviju vrsta obaveza, obveza kao predsjednik Vlade i obveze kao predsjednika SDP-a, to je jednostavno prednost koju oni koji su na vlasti uvijek uzimaju. U predizbornoj kampanji predsjednik Vlade ne prestaje biti predsjednik Vlade i onda pomaže svoju stranku', rekao je Tihomir Cipek, politički analitičar.

'Vi ocijenite je li ovo posao ili nije. I hoteli i HBOR i kompletno restrukturiranje turističkog sektora', kaže Milanović. U Transparency Internationalu smatraju da bi upravo zbog ovakvih situacija trebalo odvojiti stranačke funkcije od izvršnih.

'To bi dalo većem broju ljudi da budu nositelji vlasti, a s druge strane bi bilo vrlo lako omogućiti strankama da normalno funkcioniraju', rekla je Davorka Budimir iz Transparency international. U zadnjih pet dana premijer je prešao više od 1000 kilometara. Na putovanja je išao Vladinim automobilom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene