Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I ne samo to

NISU GA ŠTEDJELI 'Karamarko će morati objasniti 1993. godinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) održao je u petak navečer predizborni skup u Slavonskom Brodu na kojem su, uz isticanje da je HDSSB najjača stranka u Slavoniji i Baranji, čelni ljudi stranke uzvraćali na kritike koje im ovih dana stiže iz lijevog i desnog političkog bloka.

"Karamarko će morati objasniti zašto je 1993. godine izdao prvog hrvatskog predsjednika i okrenuo se Mesiću i Manoliću. Nakon toga priklonio se Sanaderu pa i njega izdao, a Jadranki Kosor zabio je nož u leđa", kazao je na skupu dugogodišnji čelnik stranke Branimir Glavaš, podsjećajući da se mora doznati i tko je uknjižio pet milijuna dolara nagrade raspisane za hvatanje generala Ante Gotovine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bit će 'jezičac na vagi' Glavaš: Do daljnjeg nećemo podržati ni HDZ ni SDP Slika nije dostupna Zakon isti za sve SVE SE MORA PRIJAVITI HDSSB uspio postići dogovor s Laibachom

Glavaš je u podužem govoru istaknuo da se HDSSB nije nudio ni SDP-u ni HDZ-u, jer ne želi biti "vagončić u kompoziciji njihovih beznačajnih strančica". Međutim, na kraju je ipak poručio da je HDSSB spreman biti tehnička podrška onome tko dobije relativnu većinu i mandat od predsjednice za formiranje vlade. Kao glavni uvjet Glavaš je istaknuo da HDSSB želi preuzeti ministarstvo poljoprivrede, jer je poljoprivreda gospodarska kičma Slavonije i Baranje.

Glavaš upozorio Obamu, Putina, Milanovića i Karamarka: Nećete od Slavonije raditi deponij

"Za Slavoniju HDSSB nije treći put, nego prvi i jedini. Mi smo ponosni Slavonci i ne želimo biti sezonci", istakao je u svom govoru Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a. Vulin je u svom govoru odgovorio čelniku Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Miloradu Pupovcu, na njegovu izjavu kako mu HDSSB nije prihvatljiv kao mogući partner u vladi, da su on i SDSS potpuno neprihvatljivi u vladi u kojoj će biti HDSSB. Također je kazao da HDSSB već ima spremnog kandidata za ministra poljoprivrede, a to je Željko Kraljičak. Najavio je teške i velike reforme koje bi trebale zaustaviti odlazak mladih koji trebaju postati pokretač obnove.

Branimir Glavaš se osvrnuo i na kritike vezane uz osnivanje Slavonske sokolske garde i njene odore crne boje. Glavaš ističe kako je garda pokrenuta jer su pred Hrvatskom teška vremena.

"Ne radi se o razbijačima, siledžijama, nego o mladim visokoobrazovanim ljudima. Mi nismo nacisti, mi nismo nacionalisti", poručio je Glavaš.

Gardi je večeras pristupio i saborski zastupnik Josip Salapić, koji je kazao da u svojoj torbi mladi gardisti nose fakultetske diplome te da je proteklih dana gardi pristupilo 160 novih članova.

Na HDSSB-ovoj izbornoj listi u V. Izbornoj jedinici nije bilo mjesta za Boru Grubišića, jednog od najaktivnijih saborskih zastupnika u proteklom mandatu. O tome zašto je to tako, Branimir Glavaš je uoči predizbornog skupa samo kratko komentirao da se stranka "bavi sadašnjošću, a ne prošlošću". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene