Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio DIP

Poznata biračka mjesta u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po izbornim jedinicama, za svako biračko mjesto naveden je naziv, lokacija i adresa

Na internetskim stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u četvrtak popodne objavljena su biračka mjesta, na kojima će se na parlamentarnim izborima, 8. studenoga glasovati u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Broj listi najmanji dosad SLUŽBENI POČETAK IZBORNE KAMPANJE Na listama 2.311 kandidata Slika nije dostupna Dostupan online DIP PRECIZIRAO PRAVILA Objavljen Podsjetnik za rad biračkih odbora

Po izbornim jedinicama, za svako je biračko mjesto naveden naziv, lokacija i adresa. Primjerice, u I. Izbornoj jedinici, biračko mjesto broj 1 Andrija Medulić nalazi se u Prvoj ekonomskoj školi u Medulićevoj 33.

Objavljena su sva redovita biračka mjesta, posebna se još formiraju, a taj će posao biti završen početkom idućega tjedna, rekla je članica DIP-a Janja Horvat Drobnjak.

Posebna mjesta, pojašnjava, ovise o broju privremeno upisanih birača, a kako je rok za upis zaključen tek kasno u srijedu treba vremena da se sve posloži.

Potpuno precizan broj biračkih mjesta znat će se u petak, kažu u DIP-u.

Na svakom biračkom mjestu trebalo bi biti oko tisuću i pol birača kako bi se lakše i brže obradili izborni podatci s obzirom na preferencijalne glasove i složeniji način vođenja zapisnika o glasovanju.
DIP je već ranije objavio 114 mjesta za glasovanje u inozemstvu, odnosno u 48 država na kojima će glasovati 'dijaspora' odnosno hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj, te oni s prebivalištem koji se na izborni dan zateknu izvan hrvatskih granica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene