Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Karamarko je zločest'

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. Opačić: HDZ želi rezanjem novca udrugama namaknuti sredstva za plan 1000 eura po bebi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u četvrtak navečer je u Puli ustvrdila da do sada ni jednu Vladu nije previše zanimao sustav socijalne skrbi.

Govoreći na stranačkoj tribini o provedenim reformama u sustavu socijalne skrbi, istaknula kako je aktualna Vlada, u vrijeme krize, jedina u zadnjih petnaest godina u mandatu dva puta povećala socijalne naknade. Ustvrdivši kako je reforma provedena te kako će se ona nastaviti i u idućem mandatu, Opačić je izjavila kako do sada ni jednu Vladu nije previše zanimao sustav socijalne skrbi. Svi su ga, kako je rekla "shvaćali kao zadnju rupu na svirali".

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

Najavila je da se iduće godine naknade iz centara za socijalnu skrb sele u novi jedinstveni centar za novčane naknade u sklopu Ureda državne uprave. Također, iznijela je podatak kako država u ovom trenutku isplaćuje 76 različitih naknada.

"U drugom mandatu planiramo i dalje raditi na izmještanju naših korisnika, a u ove četiri godine smo više od 500 psihički bolesnih korisnika izmijestili iz institucija u stambene zajednice", istaknula je ministrica Opačić kazavši da im je cilj u stambene zajednice izdvojiti još tisuću ljudi.

JOSIPOVIĆ JASAN O SVOJIM SKLONOSTIMA 'Ako HDZ osvoji izbore, mislite da će zvati Čačića ili mene? Neće.'

Komentirajući predizborna obećanja HDZ-a o tisuću eura za svako rođeno dijete, rekla je da ta stranka novac planira namaknuti tako da ga "reže" udrugama i civilnom sektoru, a upravo su udruge jedan od najvećih oslonaca i potpora osobama s invaliditetom i djeci s posebnim potrebama, rekla je Opačić.

"Izjave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka pokazuju ili da on ne razumije što je to civilni sektor ili je toliko zločest i govori da će upravo tamo uzeti novac. Stvarno ne znam o čemu taj čovjek govori", izjavila je p otpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić na tribini u organizaciji pulskog SDP-a. Dometnula je kako su "neizvediva obećanja o jednogodišnjem plaćenom porodiljnom dopustu jer za to država nema novaca". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene