Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Novi izbori najgora opcija'

IDS-ovac Miletić uvjeren u dogovor MOST-a i SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOST i IDS imaju zajednički cilj - decentralizaciju Hrvatske.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u srijedu je u Rijeci, na konferenciji za novinstvo održanoj zajedno s čelnicima koalicijskih partnera PGS-a i Liste za Rijeku, izrazio uvjerenje da će se Most nezavisnih lista dogovoriti sa SDP-om te da će lijevo-liberalna opcija imati većinu u Saboru i sastaviti novu vladu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 7 dana do izbora 'Najbolji si na svijetu, pomažeš svim ljudima ovoga svijeta' Slika nije dostupna Boris Miletić O IZJAVI PREDSJEDNICE 'Na patnji ljudi ne treba tražiti političke poene'

Miletić je istaknuo da bi ponavljanje izbora bila najgora opcija, ocijenivši nužnim da Hrvatska što prije dobije novu vladu s punim ovlastima te državni proračun za iduću godinu.

Dodao je da je u prvim pregovorima SDP-a i Mosta, na kojima je sudjelovao, pitao predsjednika Mosta Božu Petrova o njegovu stavu o decentralizaicji te da se Petrov vrlo pozitivno izjasnio o tom pitanju.

Napomenuo je da je IDS s SDP-om sklopio samo prvi sporazum o regionalizaciji i decentralizaciji te provedbi konkretnih projekata, među kojima su izgradnja riječkog KBC-a, autoceste do Žute Lokve, LNG terminala na Krku i dovršetka istarskog ipsilona u punom profilu. Mogući koalicijski sporazum bit će, tvrdi, mnogo operativniji i širi, a njegovo potpisivanje očekuje se za 10 do 15 dana.

ZAVRŠILI PREGOVORI S HDZ-OM 'Nismo ništa bliže odgovoru'

Upitan kakva su jamstva pružena da će ti projekti biti i ostvareni, Miletić je rekao da kao političar drži do svoje riječi te očekuje da se isto tako postavi i čelnik stranke s kojom je potpisan sporazum.

Za izjavu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da saborski zastupnici nacionalnih manjina ne bi trebali utjecati na sastavljanje saborske većine rekao je kako njom Kosor pokušava uvesti razlike među manjinskim zastupnicima i drugima, što smatra protivnim Ustavu te narušavanjem prava nacionalnih manjina. "Neprihvatljivo je da se zastupnici nacionalnih manjina etiketiraju", poručio je i upitao slijedi li posebno označavanje i smještanje tih zastupnika.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić kazao je kako je ova koalicija potvrdila da glas za regionalizam nije izgubljen glas. "Zalagat ćemo se i dalje za projekte Istre i Primorsko-goranske županije, a tri zastupnika IDS-a bit će i naši zastupnici", rekao je i dodao kako je dogovoreno da se ne ide na podjelu tri saborska mandata među strankama koalicije.
Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić kazao je da je odluka o izlasku na izbore izvan dva jaka stranačka bloka bila hrabra, ali da se to moralo učiniti jer decentralizaciju ne mogu provesti centralizirane stranke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene