Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prioriteti IDS-a su i naši proriteti'

'Naslijedili smo kaos i nered u državi, vrijeme je da se Hrvatska krene razvijati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović danas boravi u Istarskoj županiji, gdje će se družiti s građanima u Labinu, Buzetu, Umag i Rovinju, a navečer će održati predizborni skup u Puli.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u petak u Labinu da u 8. izbornoj jedinici očekuje veliku potporu birača, naglasivši da je upravo iz tog razloga u izbornu kampanju krenuo u četvrtak iz Rijeke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojašnjenje stavova Milanović poslao novo pismo: 'Sadržaj pisma je usuglašen na Predsjedništvu SDP-a' Slika nije dostupna Počinju pregovori s Domoljubnom koalicijom 'Milanović do petka treba reći s kime je spreman surađivati'

 

Naglasivši kako u 8. izbornoj jedinici očekuje veliku potporu birača, Milanović je kazao da koalicija „Hrvatska raste“ okupljena oko SDP-a , te IDS sa svojom koalicijom u toj izbornoj jedinici s pravom očekuju najveću potporu .

PRVI DAN KAMPANJE Hrvatska raste krenula s riječkog Korza, Domoljubna koalicija uzvratila s istoka

"To je realno, mi i IDS, ta jedna lijeva opcija i lijevi centar činimo sveeuropsku opciju za domoljubnu Hrvatsku. Nitko nam neće oduzeti i ukrasti tu frazetinu lažne domoljubne koalicije", kazao je Milanović u Labinu.

Na upit novinara očekuje li postizbornu koaliciju s IDS-om Milanović je ponovio da je IDS bio dio vladajuće Kukuriku koalicije četiri godine, da je njihov ministar bio dobar i uspješan te kako je ova Vlada puno ulagala u Istru - od izgradnje nove Opće bolnice u Puli, niza infrastrukturnih projekata pa sve do jučerašnje odluke Vlade o početku procedure za pulski Muzil, o čemu će se, kazao je, politika u Puli morati dogovoriti dok je država napravila privi važan korak.

Milanović: Prije osam mjeseci nisu nas shvaćali ozbiljno, sada vide da smo ogromna snaga

„Prioriteti IDS-a su i naši proriteti s time da se oni ne protežu samo na Istru nego na cijelu Hrvatsku. To znači više novca za lokalnu smoupravu ali i više odgovornosti. Dio sadašnjih prihoda centralne države koji tamo bez logike završavaju, trebalo bi ići prema gradovima i općinama prije svega, većim gradovima još više, i to je jedan zdrav model za bolji razvoj Hrvatske s kojim treba početi čim prije. Ove četiri godine nismo mogli jer smo naslijedili kaos i nered u državi, sada možemo, vrijeme je da se s time krene", ustvrdio je Milanović.

Dodao je kako postoji suglasje koalicije koju predvodi SDP i IDS-a. "Samo nam treba povjerenje građana za još četiri godine, ne tražimo ništa više da izađemo iz ovog košamara u koji nas je uveo HDZ. Mislim da je baš košmar prava riječ, nismo mogli vjerovati prije pet godina što nam se događa“, kazao je Milanović.

Komentirajući rezultate istraživanja agencije Promocija plus, koja tvrdi da će rezultati biti neizvjesni do samoga kraja izbora, Milanović je ocijenio da će izborni rezultati za koaliciju koju predvodi SDP biti još bolji.

„Kako vrijeme ide, trend je jasan. Prije osam mjeseci nisu nas shvaćali ozbiljno, sada vide da smo ogromna snaga. Nakon ovih izbora treba okupiti srodne istomšljenike i tu vidim našu prednost. Tri su pitanja, odnosno tri dileme pred građanima – žele li povratak na staro i bolne rezove poput priče o smanjenju PDV-a za pet posto, dok mi kažemo smanjenje poreza na plaću prije svega mlađih ljud, te pitanje tko će biti novi premijer. Ja sam tu, kandidirao sam se, želim služiti svojoj zemlji još četiri godine dok je s druge strane čovjek koji bježi i skriva se u mišju rupu, prijeti i širi mržnju po graodivma, naročito u Istri koji bi mjenjao, kadrovirao, tjerao i lustrirao“, izjavio je Zoran Milanović.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene