Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dobrodošli su'

PARLAMENTARNI IZBORI 2015 Kotromanović: Nisam pregovarao s Petrovom, ali koalicija s Mostom bila bi dobrodošla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ante Kotromanović, ministar obrane i nositelj koalicijske liste "Hrvatska raste" u X. izbornoj jedinici, u petak je izjavio kako bi bila dobrodošla postizborna koalicija s Mostom nezavisnih lista, ali da o takvoj mogućnosti nije pregovarao s čelnikom Mosta Božom Petrovom što, istaknuo je, ne znači da neće pregovarati.

"Svi ljudi koji imaju Hrvatsku u srcu, a MOST je sigurno ima, dobrodošli su u budućoj koaliciji,“ izjavio je Kotromanović novinarima u Trogiru. Niječno je odgovorio na upit je li o eventualnoj koaliciji pregovarao s Petrovom, kako to prenose neki mediji. "Nisam pregovarao, što ne znači da neću", poručio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslao dopis MOST-u Zoran Milanović ponudio Petrovu mjesto premijera Slika nije dostupna ISTRAŽIVANJE NOVE TV Evo što kažu građani - Tko će biti novi hrvatski premijer?

To što je konferenciju za novinare zadnjeg dana kampanje upriličio u Trogiru, blizu gradilišta mosta koji će spajati kopno s otokom Čiovom, objasnio je time što na trogirskom području graniče IX. i X. izborna jedinica, a gradnja mosta, koju je pokrenula aktualna vlada, "dokaz je da Hrvatska raste". "Mostovi spajaju, a mi šaljemo poruku da su svi mostovi u Hrvatskoj dobrodošli i nemamo ništa protiv mostova“, istaknuo je Kotromanović.

Novinare je zanimalo znači li takav stav političku dobrodošlicu suradnji koalicije "Hrvatska raste " i Mosta. "Mi u našoj kampanji nismo prozivali i napadali nikoga, vidjeli ste kako se HDZ obrušio na Most i na te ljude koji su kandidati u izbornim jedinicama. Mi mislimo da je to legitimno i da se svatko ima pravo baviti politikom, za razliku od druge strane koja bi najradije uvela monolitni sustav, monolitnu partiju u kojoj ne bi bilo izbora niti demokracije,“ odgovorio je Kotromanović. Usprotivio se podjelama na "manje i veće domoljube, manje i veće katolike".

MOST NEĆE U POSTIZBORNU KOALICIJU Petrov ovjerio izjavu kod javnog bilježnika i time pokazao jedinstvo u stranci

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i kandidat koalicije "Hrvatska raste" u X. izbornoj jedinici, istraknuo je kako je ova vlada u jug Hrvatske uložila oko 10 milijardi kuna što, po njemu, nije učinila nijedna vlada ranije. "Vlada je prije nekoliko tjedana riješila veliki problem statusa Jadranske banke. Mi smo sanirali Jadransku banku, spasili 75.000 komintenata te banke i ja to stavljam u rang rješavanja problema sa švicarskim francima", rekao je Grčić.

Predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog SDP-a Arsen Bauk pozvao je birače, kojima koalicija "Hrvatska raste" nije prvi izbor, da glasuju za tu koaliciju kako se glasovi ne bi rasipali. "Oni koji ne žele Tomislava Karamarka za premijera imaju jasan izbor, a on je 'ili mi ili oni, ili Milanović ili Karamarko'“, poručio je.

Dodao je kako je puno izbornih lista, ali su samo dvije opcije - ili će premijer biti Milanović ili će premijer biti Karamarko i teorijski je teško zamislivo da bude netko treći. "Ankete pokazuju da je gotovo 5,5 posto glasova ljevice ispod praga (izbornog), a to je oko 120.000 glasova, što pretvoreno u mandate daje sedam mandata poklonjenih desnici ukoliko se glasuje za stranke koje ostanu ispod praga“, kazao je Bauk.

Ingrid Antičević Marinović, kandidatkinja "Hrvatska raste" u IX. izbornoj jedinici, rekla je kako je ova vlada ulagala u ljude i građevnie kao što je Čiovski most. "Kada se ne ulaže u crnu vreću iz koje može izaći samo crna politika , onda su rezultati vidljivi na način da Hrvatska po svim pokazateljima raste“, kazala je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene