Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PARLAMENTARNI IZBORI 2015.

KOALICIJA SPREMNI: Nudimo novu politiku koja u središte stavlja interese hrvatskog čovjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija 'Spremni' ususret parlamentarnim izborima 2015. ističe da Hrvatska treba posve novu politiku.

Koalicija 'Spremni', koju čine Hrvatska stranka prava, Hrvatska konzervativna stranka i Obiteljska stranka u nedjelju je u Osijeku predstavila kandidate izborne liste za 4. izbornu jedinicu na parlamentarnim izborima 2015. i tom je prigodom prvi na listi i predsjednik HSP-a Daniel Srb istaknuo da Hrvatska treba posve novu politiku, koja u središte stavlja interese hrvatskog čovjeka, koji želi raditi, prehraniti obitelj i pristojno živjeti od svoga rada, a to, poručio je, nudi ova koalicija koja je spremna preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske i hrvatskoga naroda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Dobili 7,3 milijuna kuna TKO JE BIO NAJŠIRE RUKE? Domoljubna koalicija objavila popis donatora

„Izađite na izbore i pokažite što mislite o onima koji su do sada vodili Hrvatsku i onima koji se predstavljaju kao rješenje za Hrvatsku. U tim odnosima, mi smatramo da smo neusporedivo pošteniji i korektniji i da zaslužujemo imati svoje predstavnike u Saboru“, kazao je Srb.

Rekao je kako HDZ-ova Domoljubna koalicija u IV. izbornoj jedinici na prva tri mjesta biračima nudi kandidate iz Zagreba, ocijenivši kako je riječ o klasičnom uhljebljivanju. „I još imaju obraza govoriti o tome da se znaju boriti za Slavoniju i znaju probleme Slavonije. Pa, oni ovdje samo dolaze po mandate. A kada bi oni došli na vlast, zaboravili bi Slavoniju. To se zove prevara birača“, tvrdi Srb.

Poručio je kako ljudi s liste koalicije 'Spremni' svi od reda žive od svog rada, nitko nije na državnom trošku te će reći odlučno ne uhljebljivanju i podjeli pozicija u državnim tvrtkama nakon izbora.

Srb: U Vladi premijera Zorana Milanovića sjede 'mađaroni'

Dosadašnju vlast nazvao je licemjernom jer su za svog mandata donijeli zakon o ravnopravnosti spolova, kojim definiraju zastupljenost žena nužnu na izbornim listama, a sada sami ne poštuju isti taj zakon.

Osvrnuo se i na izbjegličku krizu i podatak da je Hrvatska do sada na migrante potrošila oko 70 milijuna kuna, a istovremeno nema novaca platiti prijevoz srednjoškolcima u Hrvatskoj, istaknuvši kako je to potpuno nekorektno i nepošteno.

„Mi smo vam jedino jamstvo da nakon ovih izbora nećete dobiti na vlasti 'otadžbinsku' koaliciju. Imali smo prilike previše puta do sada vidjeti pozivanje na domoljublje, a nakon izbora sklapanje koalicija, i to otadžbinskih, a ne domovinskih koalicija“, zaključio je Srb.

Drugi na listi, član predsjedništva Hrvatske konzervativne stranke Ivan Zadravec, naglasio je kako je ova koalicija vođena istinskim domoljubljem, a ne s „jednom rukom na srcu, a drugom u džepu hrvatskih građana“ te je pozvao birače da na predstojećim izborima daju „glas za promjene, a ne za izmjene“.

Okupljenima se iz Kanade, putem Skypea, obratio autor gospodarskog programa koalicije 'Spremni', Tihomir Janjiček, koji se nalazi na njihovoj listi u izbornoj jedinici za dijasporu. Istaknuo je Hrvatska treba hitnu izmjenu novčarsko-kreditne politike, da je model valutne klauzule potrošen i da Hrvatska mora tražiti novi model „jer je krajnje vrijeme da se prestanemo ponašati kao poslušnici Bruxellesa, kao što smo nekada bili poslušnici Budimpešte i Beograda“.

Naglasio je i da za oporavak hrvatskog gospodarstva nisu dovoljni samo fondovi EU, već da jačanje i rast mogu omogućiti samo snažna podrška izvoza i potrošnje domaćih proizvoda, a to, rekao je, u svom programu ova koalicija biračima i nudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene