Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP ne zna, HNS zna

Opačić ne zna kad se sastaju s MOST-om, Vrdoljak otkrio kad je nova runda pregovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idućeg tjedna trebalo bi se znati i je li sastanak Milanović-Prgomet oslabio šanse lijeve koalicije za sastavljanje Vlade, smatra Vrdoljak.

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić izjavila je u petak kako u SDP-u čekaju da im se jave iz Mosta te odrede novi termin za pregovore, ističući da Most tretiraju kao jedinstvenu cjelinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petrov o foteljama REFORME ALI ... Most ne želi manje ministarstava, a MUP im je 'izuzetno bitan' Slika nije dostupna Pregovori oko pozicija u Vladi Petrov: Karamarko i ja ćemo biti potpredsjednici Vlade

"Na tom sastanku očekujemo razgovore o budućnosti Hrvatske, o programima na kojima bi se okupili u sljedeće četiri godine. Mislim da je to jedino važno za zemlju, da se nastavi dalje raditi", rekla je Opačić novinarima nakon predstavljanja projekta e-Hrvatska.

Upitana misli li da se Most raspada te sudjeluje li u tome SDP, odgovorila je kako u njezinoj stranci i dalje Most tretiraju kao jedinstvenu cjelinu.

"Mi i dalje tretiramo Most kao jedinstvenu cjelinu. Od njih čekamo novi termin za razgovore kao što je to bilo i prije nekoliko dana. Želimo nastaviti razgovore o budućnosti Hrvatske", poručila je Opačić.

PORUKA IZ MOST-a 'Ne možemo mi nekome reći evo ti popis dvije, tri stranice, a mi ćemo otići sjediti u Saboru'

Na pitanje hoće li na tom sastanku biti i Drago Prgomet, koji je jučer isključen iz Mosta jer je zasebno razgovarao s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, rekla je da o tome odlučuju u Mostu, a ne SDP-u.

Najavila je da će se u navečer održati sastanak novoizabranih zastupnika koalicije Hrvatske raste.

Vrdoljak: U utorak sastanak koalicije Hrvatska raste s Mostom

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je u petak da je, po njegovim saznanjima, novi sastanak koalicije Hrvatska raste i članova Mosta dogovoren za utorak, a idućeg tjedna trebalo bi se znati i je li sastanak Milanović-Prgomet oslabio šanse lijeve koalicije za sastavljanje Vlade.

Za sedam do deset dana vjerojatno će biti poznato je li sastanak Zorana Milanovića i Drage Prgometa smanjio naše šanse, odgovorio je Vrdoljak na novinarski upit o posljedicama nedavnog tajnog sastanka Milanovića i Prgometa.

Unatoč tome, lijeva koalicija prikupit će dovoljno potpisa za sastavljanje nove Vlade, poručio je Vrdoljak nakon predstavljanja klastera za personaliziranu medicinu u Ministarstvu gospodarstva.

Novinare je zanimalo i hoće li eventualni dogovor s Mostom oslabiti poziciju HNS-a u budućoj vladi.

"Zadnjih 17 godina, otkako sam u HNS-u, priča se o slabljenju naših pozicija. Onda izađemo na bilo koje od izbora i pokažemo da dobivamo župane, gradonačelnike, saborske zastupnike u onom broju u kojem to nitko nije očekivao. Tako je bilo do sada, tako će biti i sljedeći put. Sve smo jači i bolji. Ne zbog konkurencije na političkom tržištu, nego zbog naših kvaliteta", rekao je Vrdoljak. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene