Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo obećanje

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. Karamarko u Sisku: Dovršit ćemo autocestu Zagreb - Sisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u utorak navečer na programskome skupu HDZ-a i Domoljubne koalicije u Sisku da je će dovršiti autocestu Zagreb - Sisak, ostvariti cjeloviti sustav obrane od poplava, a već u prvoj godini mandata izgraditi sustav navodnjavanja za 33.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Na skupu u Domu Ine - Rafinerije nafte, pred 500-tinjak nazočnih, Karamarko je ponovno pozvao protukandidate na sučeljavanje izbornih programa. Ustvrdivši da je SDP priznao kako nema program i da ga sada radi u posljednji tren, spomenuo je kako su program Domoljubne koalicije napravili vrsni domaći stručnjaci i stučnjaci bavarskoga IFO instituta.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

"Nalazimo se u najkritičnijem razdoblju Hrvatske od njezine samostalnosti. Mi smo jedina europska država koja ima više štete nego koristi od članstva u EU jer više novca uplaćujemo nego što dobivamo. Oni pričaju da Hrvatska raste, ali raste samo njezin dug. Oni su za svog mandata Hrvatsku zadužili 100 milijardi kuna, a sve druge vlade, uključujući i vrijeme Domovinskog rata, 212 milijardi. Sada su na brzinu prije raspuštanja Sabora donijeli niz stihijskih populističkih mjera. Ovaj je mandat izgubljen i birači će to znati kazniti", rekao je Karamarko.

U nastavku je najavio da će nova vlast tijekom svojeg mandata iz EU 'povući' pet milijardi eura. Istodobno će smanjiti broj ministarstava i ukinuti usporedne strukture vlasti koje su služile za "uhljebljenje političkijh podobnika".

Karamarko: Zadovoljan sam datumom izbora, riješimo se ove agonije

"Ostvarit ćemo program nove riječne luke u Sisku, dovršit ćemo autocestu Zagreb - Sisak, ostvarit ćemo cjelovit sustav obrane od poplava, a već u prvoj godini mandata izgradit ćemo sustav navodnjavanja za 33.000 hektara poljoprivrednog zemljišta", istaknuo je Karamarko. Ponovio je da je jaki uvoznički lobi hrvatskog seljaka bacio na koljena jer se danas 80 posto hrane uvozi, a potrebno je osigurati prehrambenu neovisnost zemlje, što će HDZ i partneri i učiniti. Kako je rekao, i umirovljenici će postati trajna briga koalicije.

"Povećavat ćemo mirovine za pet posto na godinu, sve dok ne osiguramo da prosječna mirovina iznosi 60 posto prosječne plaće. Osim toga, za umirovljenike o kojima se nitko ne brine osigurat ćemo nacionalne mirovine. Pitaju nas otkud ćemo osigurati 40 milijuna eura na godinu, po 1000 eura za svako novorođenče. Pa danas država daje mnogo novca za brojne organizacije od kojih nema nikakve koristi", rekao je Karamarko.

Koordinator za 6. izbornu jedinicu Dražen Bošnjaković najavio je kako iz Siska, grada hrvatskih pobjeda, kreće i pobjeda za Hrvatski sabor. Istaknuo je nužnost reindustrijalizacije kako bi se spriječili potresi poput onih u sisačkoj Željezari i Rafineriji nafte te kutinskoj Petrokemiji. Spremnost za novu pobjedu za govornicom Doma Ine - Rafinerije nafte u Sisku izrazio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene