Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljanje kandidata

Hrvatska zora stranka naroda: 'Glasujte za nas, znamo i možemo bolje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske zore - stranke naroda Milan Kujundžić, u nedjelju je na predstavljanju kandidata za 2. izbornu jedinicu u Dubravi, poručio biračima neka preuzmu na sebe odgovornost za budućnost svoje djece i glasuju za njih jer, kako je istaknuo, "znaju i mogu bolje".

"Molim sve građane hrvatske države da izađu na izbore, glasuju po savjesti i preuzmu na sebe odgovornost i izaberu hoće li nastaviti zaduživati svoju djecu ili će izborom ljudi učiniti da Hrvatska postane uređena zemlja, jeftinija država učinkovitije administracije i da mogu živjeti jednako dobro kao i u drugim, razvijenim zemljama", poručio je Kujundžić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve doznao iz medija Božo Petrov odgovorio Ostojiću na poziv za sučeljavanje Slika nije dostupna Pregovori oko pozicija u Vladi Petrov: Karamarko i ja ćemo biti potpredsjednici Vlade

Upozorio je kako dolazećim naraštajima ostavljamo samo dugove, jer je u posljednjih šest godina BDP pao 12 posto, a javni dug se povećao za 70 posto. Svojoj djeci ostavljamo samo probleme i budemo li birali iste ljude dugovi će rasti i problemi će bit veći i djeca će otići u inozemstvo, dodao je.

Hrvatski sabor, bude li imao slobodne ljude koji znaju, brzo će urediti zakone kako bi Hrvatska postala zemlja investicija, poduzetništva i zaposlenosti u kojoj će BDP rasti najmanje pet posto godišnje, naglasio je Kujundžić.

Prvi na listi Hrvatske zore stranke naroda u drugoj izbornoj jedinici Ivan Savić upozorio je kako je javni dug na razni s koje gotovo da nema povratka, da je država preskupa pa je jedino rješenje smanjiti rashode ili povećati proizvodnju. Godišnje se u proračun prikupi 105 milijardi kuna, a utroši 120 i nitko ne može očekivati da ćemo smanjiti potrošnju za 15 milijardi niti preko noći povećati proizvodnju, pa je potrebna cjelovita reforma države kako bi bila jeftinija. Trebat će donijeti zakone koji će omogućiti ulaganje za pokretanje proizvodnje i povećanje zaposlenost i na taj način ostvariti krajnji cilj - državu bez dugova, istaknuo je Savić.

PROBLEM BIROKRACIJE 'Tamo gdje je žnjora, nema žnjore'

Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je kako očekuju najmanje jedan mandat u svakoj izbornoj jedinici, ali i više od toga, dodao je, ako tako odluče birači.

Upitan tko im je prihvatljiv za koaliranje, rekao je kako su im velike stranke neprihvatljive, jer ne žele koalirati s potrošenim političarima koji se 25 godina izmjenjuju na čelu hrvatske države i bili su u poziciji učiniti nešto za dobrobit naše države, a ili nisu htjeli ili nisu znali i nisu učinili ništa. Na izbore izlazimo sami što je sigurno teži put kako bismo mogli samostalno izraziti naše stavove , neovisno o direktivama velikih stranaka, rekao je. Spremni smo koalirati s hrvatskim narodom koji misli isto kao i mi, a na hrvatskoj političkoj sceni ima i manjih stranaka koje misle i žele isto i vidjet ćemo što nosi budućnost, rekao je Savić.

Kandidati s liste Hrvatska zora kod spomen obilježja u Dubravi zapalili su svijeće i odali počast hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene