Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gajde i recitacija

Parada Škota usred Zagreba: Rođendan pjesnika Roberta Burnsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vesela povorka Škota i njihovih prijatelja prošetala je središtem Zagreba.

Uz neizostavni zvuk gajdi već treću godinu Kaledonski klub Hrvatska i veleposlanstvo Velike Britanije organiziraju proslavu rođendana jednog od najvećih škotskih pjesnika, Roberta Burnsa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripite i napaljene Odriču se kiltova jer ih djevojke seksualno zlostavljaju Slika nije dostupna Referendum u Škotskoj Ono što je donedavno bilo nezamislivo sada bi mogla postati stvarnost

U čast njegovog 252. rođendana recitirali su i neke od njegovih najpoznatijih pjesama. Sudeći po broju okupljenih znatiželjnika, zvuk gajdi i Burnsova poezija prirasli su srcu i mnogim hrvatskim građanima.

'Glavni cilj je slaviti poeziju i pisanje Roberta Burnsa, ali svi Škoti vole izliku za dobru zabavu, a shvatili smo i da Hrvati vole zabavu tako da je to savršen recept za nas: sjetiti se Roberta Burnsa i dobro se zabaviti', rekao je Paul Wisely, predsjednik udruge The Caledonia Club of Croatia.

'Proslava rođendana Roberta Burnsa iz godine u godinu sve je veća. Meni je ovo treći put da sudjelujem i svake je godine sve više entuzijazma i interesa, samo pogledajte iza nas', rekao je David Blunt, veleposlanik Velike Britanije u Hrvatskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene