Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija o posjetu pape

'Papa dolaskom u Hrvatsku šalje jasnu poruku EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je konferencija za novinare povodom dolaska pape Benedikta XVI u Hrvatsku, a taj je dolazak na konferenciji ocijenjen izuzetno važnim za Hrvatsku i njezin put prema EU.

U povodu apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, na konferenciji za novinare govorili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić, ministar vanjskih poslova i predsjednik državnog odbora za pripremu i praćenje papina posjeta Gordan Jandroković, pomoćni zagrebački biskup i predsjednik Odbora Zagrebačke nadbiskupije za doček Svetoga Oca mons. Mijo Gorski te generalni tajnik HBK i glavni koordinator Organizacijskog odbora HBK za pripremu i praćenje pohoda Svetoga Oca mons. Enco Rodinis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka na beatifikaciji Kosor poručila Papi: Hrvatska Vas srdačno očekuje Slika nije dostupna Što, kako, zašto... Papin posjet sve bliže: Evo uputa za građane!

Na konferenciji je službeno predstavljen program pohoda pape Benedikta XVI u Hrvatskoj. Monsinjor Marin Srakić istaknuo je kako je papa poziv na dolazak u Hrvatsku bez oklijevanja prihvatio. Srakić je svim vjernicima u Hrvatskoj uputio poziv da dođu i pozdrave papu te sudjeluju u molitvama zajedno s njim. Posebno je naglasio kako je papin dolazak u Hrvatsku događaj od 'posebne duhovne vrijednosti'.

Ministar Jandroković rekao je kako je papin posjet važan ne samo za vjernike, već i za Hrvatsku. To je potvrda dobrih odnosa sa Svetom stolicom, koja je među prvima priznala Hrvatsku, istaknuo je Jandroković. Posebno je naglasio trenutak dolaska Svetog oca i rekao da je to jasna poruka kako Benedikt XVI želi da Hrvatska uđe u EU.

Monsinjor Gorski je službeno predstavio internetsku stranicu papa.hr, na kojoj radi 40 studenata novinarskog i filozofskog fakulteta. Na toj stranici bit će ponuđen bogat sadržaj i sve informacije o dolasku i rutama pape Benedikta XVI tijekom njegovog boravka u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene