Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta i potraga

Pao s koćarice, nakon dva sata u hladnom moru doplivao do obale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U more kod Makarske ribar je pao u nejasnim okolnostima. Za njim je pokrenuta i opsežna potraga, no on je nakon dva sata uspio po mraku doplivati na sigurno u Bašku Vodu.

Ribar T.J. (35) koji je sinoć oko 22 sata pao s koćarice "Dino" u more kod Makarske, i za kojim su tragali plovilo kapetanije Split i Pomorska policija, doplivao je oko 23,45 sati do obale kod Baške Vode, priopćeno je jutros iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo U Makarskoj zaustavljena visoka gradnja - 1 Dizalice odlaze Dalmatinski betonski raj zabranjuje visoku gradnju: "Potražnja za stanovima je zaista velika" Ilustracija Tragičan kraj potrage Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa

>> Pronađeno truplo nestalog ribara iz Kaštela

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci nakon zaprimljenog poziva u pomoć je uputila brod "Pojišan" Lučke kapetanije Split, te plovilo Pomorske policije "Sv. Mihovil". Također je obavijestila i Obalnu stražu.

Drugi član posade na ribarici, koji je bezuspješno tragao za nestalim kolegom, potvrdio je kako nije vidio kada je T.J. pao u more, rekavši da su koćarili od Baške Vode prema Makarskoj, oko jednu nautičku milju od obale.

U potragu se u međuvremenu uključila i jedna privatna brodica te kapetan Lučke ispostave Makarska. Sestra nestalog ribara oko 23.45 sati dojavila je kako je njezin brat neozlijeđen doplivao do obale kod Baške Vode.

Inače, temperatura mora noćas je iznosila oko 15 celzijevih stupnjeva, navode iz Ministarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene