Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijo Marošević

'Pao' šef zadužen za poslove javne rasvjete u Gradu Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miju Maroševića se sumnjiči da je tražio dva puta po 80 tisuća kuna od podizvođača Elektre Zagreb kako bi potpisao izvedene radove.

Mijo Marošević, voditelj Odsjeka za građenje i održavanje javne rasvjete Grada Zagreba, zajedno s Petkom Gavrilovićem iz tvrtke Gramont, priveden je jučer pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

USKOK ih sumnjiči za primanje mita i pomaganje u primanju mita, a iz Remetinca će Marošević moći izaći ako uplati jamčevinu od 400.000 kuna, a Gavrilović 200.000 kuna. Marošević se sumnjiči da se od 2006. do 2008. s Gavrilovićem dogovorio da će od Elektre Zagreb zatražiti isplatu određenog iznosa novca kako bi ovjerio troškovnike i fakture.

Gavrilović se pak sumnjiči da je u dva navrata od odgovornih osoba društva koja su kao podizvođači obavljali poslove održavanja javne rasvjete na području Grada Zagreba, zatražio određeni iznos novca. Traženje novca pravdao je kazavši da je riječ o protuusluzi Maroševiću, a sve kako bi on ovjerio fakture.

Odgovorna osoba jednog društva odbila je dati mito, dok je odgovorna osoba drugog društva 2007. u dva navrata predala Gavriloviću 80.000 kuna, a tijekom 2008. dodatnih 80.000 kuna.

Inače, Maroševića te gradonačelnika Milana Bandića lani u rujnu USKOK-u je prijavio Stipe Čičak, vlasnik tvrtke Elektro Čičak.

Iako su Bandić i Čičak kumovi, on ga je prijavio zbog navodnog pogodovanja tvrtki Elicom d.o.o. da dobije milijunski posao održavanja javne rasvjete. Iako istraga još nije službeno pokrenuta, neslužbeno doznajemo da se češljaju i ti ugovori i da je moguće da će se optužnica širiti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene