Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt od 3 milijuna kuna

Pankretić potpisao ugovor o izgradnji cjevovoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić danas je u Mariji Bistrici potpisao ugovor s općinskim načelnikom Stjepanom Muhekom o financiranju izgradnje magistralnog cjevovoda Podgorje Bistričko - vodosprem Zagorskog vodovoda.

Riječ je o projektu vrijednom nešto manje od 3 milijuna kuna, koji s 80 posto sufinancira resorno ministartvo, a preostali dio marijabistrička općina.

Potpredsjednik Pankretić najavio je velika komunalna ulaganja u Hrvatskoj u idućih 12 godina, a koja proizlaze iz nacrta Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji koji je u subotu premijerki Jadranki Kosor uručio poljski premijer Donald Tusk.

'Hrvatske vode i ministarstvo kojemu sam na čelu u ovome su mandatu uložile oko 3,5 milijardi kuna u sustave vodoopskrbe u Hrvatskoj, dok se prema pretpristupnom ugovoru do 2018. godine, kako bi svako kućanstvo u državi bilo opskrbljeno pitkom i zdravom vodom, treba utrošiti 10 milijardi kuna. Isto tako, svako naselje koje broji više od dvije tisuće stanovnika do 2023. mora imati pročišćivač otpadnih voda što bi prema našim procjenama bilo ulaganje na razini Hrvatske od 26 milijardi kuna, rekao je Pankretić.

Dodao je da je marijabistrički vodovod jedan od zadnjih projekata u Hrvatskoj koji se fianancira pomoću sredstava iz programa EIB II, te da slijedi korištenje sredstava iz EIB III, i to oko 400 milijuna kuna koji će uglavnom biti namijenjeni za izgradnju novih dječjih vrtića i umirovljeničkih domova. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blagdan Velike Gospe Kardinal Bozanić predvodio misu u Mariji Bistrici, nazočili i ministri Medved i Horvat Požar u svetištu Majke božje Bistričke - 1 Ozlijeđenih nema Milijunska šteta od požara u svetištu Majke Božje Bistričke, utvrđen i uzrok požara

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene