Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4 oboljelih

Panika u Osijeku: Meso zaraženo trihinelom prodavano na tržnicama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterinarska inspekcija potvrdila je prisustnost trihinele u mesu koje se prodavalo na osječkim tržnicama.

Četiri osobe oboljele su od trihineloze nakon konzumacije zaraženog mesa, piše Glas Slavonije. Sumnja se da je broj oboljelih još i veći budući da meso potječe iz domaćinstva čija ga je vlasnica prodavala po gradskim tržnicama.

Pročitajte i ovo Meso Istraživanje Uvjerljivo najpopularnija: Ovu vrstu mesa Hrvati sve više jedu Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Na veterinarskoj stanici je obavljeno testiranje spornog mesa te je potvrđeno prisustvo trihinele u uzorku. Prema pisanju Glasa Slavonije, vlasnica domaćinstva prije obrade mesa nije odnijela uzorak na analizu ovlaštenom veterinaru. Slučaj je sada preuzela veterinarska inspekcija.

>> Ministar Jakovina o zaraženom mesu: 'Nema razloga za paniku'

Zaraženo meso spaljeno je u kafileriji no još ostaje nepoznanica koliko je osoba konzumiralo to meso. Za sada ni jedna osoba nije zatražila pomoć u Klinici za zarazne bolesti osječkoga KBC-a. Voditeljica Klinike dr. Ljiljana Perić, kaže kako je moguće da je lijek kojeg su primile oboljele osobe izliječio crijevnu, te spriječio tkivnu fazu oboljenja. Zbog blage kliničke slike bolesti hospitalizacija kod zaraze trihinelom nije nužna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene