Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulazi u kuhinje, skladišta...

Panika na slunjskom poligonu: Medo 'terorizira' vojnike!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu obrane panika zbog medvjeda! Na vojnom poligonu kod Slunja jedan se, kako je izvijestilo ministarstvo, ponaša - neprimjereno.

Šuljao se medo kraj vojnih objekata. Uz tešku artiljeriju tamo je pronašao i lako dostupnu hranu pa su mu se sve češći boravci u objektima oružanih snaga svidjeli. Njuškao je svuda.

'Kuhinje, stražarski objekti, skladišta i tako. Bilo je i bliskih kontakata s medvjedom', kazao je pukovnik Miroslav Modrušan.

Pročitajte i ovo Medvjed hara slovačkim gradom na sjeveru Slovačke VIDEO Medvjed hara gradom, proglašeno izvanredno stanje: U napadu ozlijeđeno petero ljudi Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

Od svibnja se tako Ministarstvo obrane bori s nekoliko stotina kilograma teškom životinjom. Ništa neobično za Slunj. Na vojnom poligonu registrirana su čak 34 medvjeda. Nerijetko dolaze i do obližnjih kuća.

Najčešće se šuljaju noću. Pa iako je Slunj mjesto omiljeno divljim životinjama, rijetki su se s njima susreli oči u oči.

 Mještani manje razmišljaju o tome, ali vojnici da. Medvjeda su plašili pucnjevima te odlagali hranu na područje izvan vojnog vježbališta. Nije pomoglo. Od Ministarstva poljoprivrede zatražili su dozvolu za ubijanje, iako se nadaju drugačijem ishodu.

'Pa mi se nadamo da će se on po zakonima prirode povući na zimski san', kazao je pukovnik Modrušan.

Lovci sa slunjskog područja su spremni. No, medo je očito shvatio da je vojnicima dosta pa se posljednjih dana povukao. Sada ga gledaju samo na fotografijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene