449078
449078
449078
449078
449078

Pametno poziva stranke da daju potporu provedbi Zakona o sportu

  • , 05.09.2016., 13:41
  • Autor:
  • komentara

Članovi stranke Pametno pozvali su političke stranke da daju potporu provedbi Zakona o sportu te su istaknuli kako se zalažu za depolitizaciju sporta i udaljavanje politike iz sporta.

 
 
 
 
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)

Članovi stranke Pametno, koji su se u ponedjeljak simbolično okupili kod kipa Božice pravde ispred splitskog Županijskog suda, pozvali su političke stranke da daju potporu provedbi Zakona o sportu jer je, kažu, žalosno ono što se događa, posebno u nogometu, a založili su se i za "udaljavanje politike iz sporta".

"Udruge su sudjelovale u izradi izmjena Zakona o sportu koje su donesene u Saboru, ali vlada HDZ-a i Mosta doslovno ništa nije napravila kako bi osigurala njegovu primjenu", upozorila je predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

O Zakonu o sportu i njegovoj dosljednoj primjeni, kaže, niti jedna politička opcija ne progovara. "Žalosno je i to da u nogometnom savezu od 17 članova ima 11 članova HDZ-a. Pametno se zalaže za depolitizaciju sporta i udaljavanje politike iz sporta. Tih 11 članova ne samo da sudjeluju u tom savezu nego i u ostalima koji onda netransparentno upravljaju novcem, a isto tako ga i troše. Toj lošoj situaciji smo svjedočili i nedavno kada naši sportaši nisu imali novca za osnovnu opremu za sudjelovanje na Olimpijskim igrama, dok se s druge strane pogoduje onima koji trguju igračima i koji ostvaruju veliku dobit", kazala je Puljak dodavši kako imamo zakone koji su uredno napisani, no ne primjenjuju se.
Jedan od sudionika u izradi izmjena Zakona o sportu i član stranke Pametno Renato Čupić je ustvrdio kako uz resorno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta svoj posao ne radi ni policija, pravosuđe, uprava i financije. Ako Vlada nije dovoljno jaka i sposobna da se zakon ne može sprovesti, kaže, onda se radi o pustim kompromisima u kojima se ništa ne provodi. "Stoga imamo navijače koji najdemokratskijim putem pozivaju na prosvjede na koje dođe 30 tisuća ljudi, no unatoč tome to nitko ne poštuje da bi na kraju svi koji su obećavali problem riješiti nisu napravili ništa", rekao je.

"Kako ćemo od nekoga očekivati da riješi probleme ako taj isti čovjek sjedi sa predsjednicom republike na njenom rođendanu. To je nemoguće rješavati, a s druge strane imamo navijače koje mediji prikazuju kao najveći šljam društva. A kada se vide akcije navijača koje su legitimne i dobre onda se zapitate gdje mi to živimo. Je li ovo Afrika ili neka zaostala demokracija? A mi smo u EU! Pozivamo sve stranke da nam se priključe i bezuvjetno podrže Zakon o sportu", zaključio je na kraju Čupić. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se