445285
445285
445285
445285
445285

Pametno i Za grad zajedno na izbore u Zagrebu

  • , 02.08.2016., 12:30
  • Autor:
  • komentara

Stranke Pametno i Za grad izvijestile su u utorak da su potpisale sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu, a predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak izjavila je da su suradnju sa strankom ZA grad počeli još nakon prošlih izbora, jer "razmišljaju jednako o politici".

 
 
 
 
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Stranke Pametno i Za grad izvijestile su u utorak da su potpisale sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Zagrebu, točnije u 1. 2. 6. i 7. izbornoj jedinici.

"Time su stranke, koje su potekle od malih, kvartovskih problema i krenule tako što su poticale građane da se bore i uključe u životu zajednice – otišle sada i korak dalje te pokazuju cijeloj državi da politika može biti i drugačija", priopćile su stranke.

U priopćenju prenose izjavu predsjednica stranke Za grad Ive Kvakić koja je kazala da su se za suradnju sa strankom Pametno odlučili jer su u njima prepoznali stranku s kojom dijele "otpor prema koruptivnim strukturama". "Dijelimo i iste vrijednosti te u budućnosti želimo vidjeti Hrvatsku kao modernu i građansku državu. U ovom trenutku smo vrlo optimistični, kada je riječ o izbornim rezultatima i nadamo se ulasku u Sabor", istaknula je Kvakić.

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak izjavila je da su suradnju sa strankom ZA grad počeli još nakon prošlih, jer "razmišljaju jednako o politici".

"Očekujemo da ćemo u sljedećem sazivu Sabora imati svoje predstavnike, koji će aktivnošću pokazati da je biti saborski zastupnik ozbiljan posao i da je i jedan glas dovoljan da učini promjenu. To smo pokazali svojim dosadašnjim djelovanjem, a možemo pokazati i u Saboru", zaključila je Puljak.

"Obje predsjednice naglasile su i da je politika danas najvažnija stvar u Hrvatskoj te da se građani moraju njome baviti, ako upravljanje društvom ne žele prepustiti interesnim zajednicama, koje rade samo za svoj vlastiti interes, a ne interes društva općenito", stoji u priopćenju. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se