Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za svaku pohvalu

Pametni klinci: Pronašli mine i odmah obavijestili starije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanduke pune minsko-eksplozivnih naprava pronašla su tri osnovnoškolca iz Đulovca nedaleko od Daruvara.

Tri sanduka prepuna bombi i mina iz Domovinskog rata bila su u napuštenoj štali oko koje su se dječaci igrali. Odmah su pozvali starije koji su obavijestili policiju. Dječake su svi pohvalili, a danas ih je darovima u školi iznenadio i župan. Naime, upravo su u školi djeca slušala predavanja Državnog ureda za zaštitu i spašavanje o tome što napraviti kada se naiđe na opasno oružje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragičan kraj potrage Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama

'Pronašli smo oružje i pozvali smo starije', rekao nam je Leon Jaković, učenik OŠ Đulovac. 'Svatko tko ima oružje mora zvati policiju i reći da ima', dodao je njegov školski kolega Adam Kristić.

Program edukacije osnovnoškolaca i dalje će se nastaviti po tom pitanju, tvrde iz bjelovarskog DUSZ-a. 'U ovoj godini nastavljamo program edukacije tako da ćemo obuhvatiti negdje 12 osnovnih škola', rekao nam je Marijan Radoš iz DUSZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene