Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljan rješenjem

Palitelj splitskog HZZO-a pritvoren i prijavljen za općeopasnu radnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarca se sumnjiči da je sa sobom donio 'gajbu' s ukupno 11 molotovljevih koktela.

Splitska je policija protiv muškarca (40) koji je u ponedjeljak u podružnicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) na Obali kneza Branimira, nezadovoljan rješenjem kojeg je dobio, ubacio molotovljeve koktele i tako zapalio 100 četvornih metara poslovnih prostora, podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te je doveden u pritvorsku jedinicu, doznaje se u policiji.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Prijavljenog se sumnjiči da je u ponedjeljak u 12.15 sati ušao u HZZO i sa sobom donio 'gajbu' s ukupno 11 molotovljevih koktela. S četiri molotovljeva koktela ušao je u kancelarijski prostor i počeo ih bacati. Kada je požar izazvao pucanje stakala 40-godišnjak je ostavio sedam preostalih molotovljevih koktela i automobilom pobjegao s mjesta zločina. No, nedugo zatim policija ga je uhitila u blizini Hajdukova stadiona u Poljudu i privela na kriminalističko istraživanje.

Nije bio zadovoljan rješenjem o toplicama pa zapalio HZZO

Na mjestu događaja je obavljen očevid, a još se uvijek ne zna kolika je materijalna šteta, no biti će velika jer je izgorjela kompletna dokumentacija, računala, ali i osobne stvari zaposlenika koji su, boreći se za svoj život, iskakali kroz prozore kancelarija.

Mediji su objavili da je 40-godišnjak već poznat policiji i djelatnicima HZZO- a jer je u svibnju imao verbalni ispad na istom mjestu zbog čega mu je prekršajni sud izrekao zabranu približavanja tom uredu.

Neslužbeno se doznaje da 40-godišnjak živi isključivo od skupljanja boca te da je policiji kazao da je ogorčen na sustav. Nema posao ni obitelj, a za svakodnevni život ima tek koliko zaradi prikupljanjem boca.

Pritvor za njega je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene