Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne bi bilo dobro da budemo među zadnjima'

Pahor i Tuerk za ratifikaciju hrvatskog pristupa EU-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski predsjednik Danilo Tuerk i njegov izazivač na nedjeljnim predsjedničkim izborima Borut Pahor složili su se u svom zadnjem nastupu pred biračima na Slovenskoj televiziji u petak navečer da ne bi bilo dobro da se Slovenija nađe među zadnjim članicama Europske unije koje će ratificirati hrvatski pristupni ugovor.

Tuerk je rekao da bi to bila velika greška, a Pahor da bi ratifikaciju mogla ugroziti politička kriza u kojoj bi se Slovenija mogla naći iduće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tuerk priznao poraz Borut Pahor novi predsjednik Slovenije: 'Ovo je početak nove nade' Slika nije dostupna Izbori u nedjelju Prosvjedi i tehnička vlada teme sučeljavanja Tuerka i Pahora

>> Pahor u velikoj prednosti pred Tuerkom uoči drugog kruga

Ako bi do te krize u Sloveniji došlo, upitno je da li bi u slovenskom parlamentu uopće bilo moguće osigurati dvotrećinsku većinu glasova, kolika je potrebna za potvrdu hrvatskog ugovora o pristupanju Uniji, rekao je Pahor.

Dodao je da su odnosi s Hrvatskom i pravodobna ratifikacija sporazuma za Sloveniju važni ako želi održati svoj renome u regiji, te da bi u slučaju kašnjenja ratifikacije međunarodna zajednica teško mogla razumjeti Sloveniju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene