Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kardiokirurški zahvat

Pacijent na Rebru planuo na operacijskom stolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardiokirurzi KBC-a Zagreb nemalo su se prije dva mjeseca iznenadili kada im se na samom početku operacijskog zahvata, na operacijskom stolu, iznenada zapalio uspavani pacijent.

Liječnici su prsa pacijenta, netom prije početka zahvata, premazali benzinom kako bi, što je uobičajen postupak, odmastili kožu prije operacije, piše Večernji list. Obično se taj benzin, kažu liječnici, ispere s prsa pacijenata, a ako što i ostane, jer je riječ o visoko hlapljivoj tekućini, ishlapi. Ovoga je puta nešto pošlo po zlu, pa su u trenutku kada je kirurg elektroskalpelom krenuo zarezati od benzinskih isparina planula prsa pacijenta. Na sreću kirurzi su se brzo snašli pa je uspavani pacijent brzo ugašen, te je prošao bez posljedica, s opeklinama prvog stupnja.

Pročitajte i ovo Dijaliza, ilustracija poliklinika mijenja pravila Sramotna situacija u zagrebačkom zdravstvu: "Teško sam bolestan, a sad mi prijeti i otkaz. Oni kažu da ih se to ne tiče" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

>> Sa skalpelom mahao po zagrebačkoj bolnici Rebro?

Predstojnik kardiokirurgije na Rebru prof. Bjan Biočina, rekao je za Večernji list, liječnici koji su bili u operacijskoj sali taj su događaj odmah prijavili, a Klinika sve prijavila Uredu za kvalitetu.

"Najvažnije je da se pacijentu nije dogodilo ništa, a mi smo sve poduzeli kako se tako nešto nikada nebi ponovilo", istakao je. Pojasnio je da su netom po događaju uvedeni postupci kojima se benzin s kože pacijenta ispire još jednom dodatnom tekućinom koja ga potpuno uklanja s kože.

"Ne znamo točno što je uzrokovalo zapaljenje, ali u salama se koriste brojne zapaljive tekućine, a tu su i boce s kisikom, struja", pojasnio je i dodao da baš iz tog razloga svaki izvanredan događaj, ma kako on minoran bio, treba prijaviti i poduzeti sve da se ne ponovi.

Pacijent koji se prije zahvata zapalio uredno je operiran i davno otpušten kući. Nije se, kaže prof. Biočina, ni žalio vezano na manje opekline koje je zadobio.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Faceb ooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iP honea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene