457700
457700
457700
457700
457700

ŠOK NA PREZENTACIJI ''Pa nećemo mi vas džabe nagrađivati hranom! Zašto samo gledate, a ništa ne kupujete?''

  • , 20.11.2016., 12:43
  • Autor:
  • komentara

Jedna je Đakovčanka ispričala događaj s ''prezentacije'' kojoj je za cilj bio prodaja posuđa, posteljine masažera i slično na kojoj je trebala biti poslužena i večera, ali je nije dočekala.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock)

Đakovčanka je, kaže, ostala zatečena ponašanjem organizatora ''besplatne'' večere, tj. prezentacije u restoranu. Naravno, cilj prezentacije zapravo je bila prodaja posuđa, posteljine, masažera. Međutim, u pozivnici je stajalo da kupnja nije obvezna.

''Kuma me pozvala na jednu takvu prezentaciju s večerom ovoga tjedna jer se na dar, ako dovedeš gosta, davala – tava. Mislila sam, popit ćemo kavu, piće, biti tamo sat vremena, kuma će dobiti željenu tavu pa ćemo kući... No, organizatori – dvije tvrtke, odmah su počeli s pokušajima prodaje – posuđe po 15.000, pribora za jelo po 10.000 i madraca po 25.000 kuna! Već na prvi pogled – polovina posjetitelja bili su stariji ljudi, umirovljenici, bilo mi je jasno da će se tu slabo 'pazariti'. Kada su to i organizatori shvatili, počeli su nas vrijeđati – da nismo ni za što zainteresirani, da ne možemo doći na večeru, a da ništa ne kupimo! Kada se ide na prezentaciju – onda se i kupuje! Pa nećemo mi vas džabe nagrađivati hranom! Zašto samo gledamo, a ništa ne kupujemo?! Jedna gospođa, zatečena takvim ponašanjem, upadala im je pritom u riječ pa je prezentator posebno izvrijeđao i nju. 'Idite na tržnicu pa se tamo napričajte!', poručivali su nam nervozno kada su vidjeli da nema interesa za preskupe stvari. Potom su nas nagovarali da kupimo bar neku kremu za 100 kuna da bi večerali, kad već nećemo suđe, pribor i madrace. Nudili su i neke narukvice s magnetom po 200 kuna. Tlak mi je od svega skočio!'', ispričala je Đakovčanka, piše Glas Slavonije.

Na prezentaciji 20 ljudi

''Kada su vidjeli da od prodaje po tim cijenama nema ništa, pozvali su nas da igramo kao neki loto, izvlačili su nas i zvali prema nekim brojevima. Sada je njihova nova ponuda – možemo dobiti i posuđe, i pribor za jelo, i madrac, sve za 9000 kuna!'', dodaje.

Međutim, večeru nije dočekala jer samo su kruh počeli iznositi tek oko 21.30 sati iako je na pozivnici pisalo da večera počinje u 18 sati. Kuma tavu nije dobila, jer kažu - ''dobije je zadnji koji ostane''.

''Ni nakon gotovo četiri sata od večere nije bilo ništa. Iako je rečeno da su u prezentaciju uračunati večera i jedno piće, nas četvero svoja pića smo platili. Bila sam na stotinu sličnih prezentacija, no nikada na ovakvoj! Na tržnici sam drugima to prepričala zato da ubuduće ne nasjednu, no, čujem tada, i drugi su imali slična, pa i gora iskustva. Ni poklon-piće dobili nismo! Ma oni trebaju platiti nama što smo ondje sjedili čak četiri sata!'', kaže razočarana Đakovčanka.

Nekoliko dana nakon toga i ona je osobno dobila poziv za prezentaciju uz večeru i (ne)obveznu kupnju. Pozivnica je odmah završila u košu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se