Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokolj gladnog čopora

'Ovu je nesretnicu jeo na živo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kistanjski vlasnici ovaca nemaju sreće s vukovima. Gladni je čopor vlasniku poklao pola stada. Svoju su gozbu, u dvorištu Stevana Drulovića, zakonom zaštićeni vukovi zaključili na dvadeset rastrganih i još toliko potpuno osakaćenih ovaca.

Najnoviji vučji pohod šokirao je cijelo selo. Stevan je ostao u suzama, njegovo dvorište puno svježe ovčje krvi. Pred zoru je čuo komešanje ovaca, no bilo je prekasno. Vukovi su već podavili pola stada. 'Čuo sam zazvonilo je, upalio sam svjetlo. I oni su bježali na ulicu', rekao je Stevan Grulović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odstrel je zabranjen Čopor vukova zaklao 87 ovaca: "Moramo ograđivati kuće da ne bi vuk došao djeci. Nedavno je viđeno njih devet kako u podne prelaze cestu" Stado ovaca (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Ni lovci ni građani ne mogu ništa Vukovi napadaju, a gradskim su vlastima ruke vezane: "Od države samo tražim da ga uhvate i odvedu"

Prebrojao je dvadeset mrtvih ovaca. Posvuda krv i razbacana vuna. Ostatak blaga koji je preživio napad nepomično leži polomljenih kostiju i napola prerezanih vratova. Gladni čopor preskočio je zid visok dva metra. Ovce koje su preživjele vučje zube, padaju od pomanjkanja krvi.

'Udruže se, nameče se i kolju kad uhvate moment. Lutaju po noći uvijek, danju se smaknu', ispričao je Krste Grulović. Vukovi su Gruloviće napadali i ranije. 'Prije su davili u šumi po jednu, a sad četrdeset. Kome da se žalim?', kroz suze govori Stevan Grulović. Nemoćan je. Proći će i dvije godine kako bi za svaku ovcu mogao dobiti petsto kuna. Kazna za ubijanje vuka, penje se i na 40 tisuća. Preostaje mu samo, počistiti dvorište od krvi. I podizanje još dva metra zida. Dok ga vukovi ponovno ne prevare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene